Consell de Mallorca
Política 05/07/2023

Reaccions a l'acord PP-Vox al Consell: MÉS assegura que "converteix Galmés en esclau de les voluntats de l'extrema dreta"

El PSIB ha lamentat que la institució sigui una moneda de canvi"

ARA Balears
1 min
El portaveu de MÉS per Mallorca, Jaume Alzamora

PalmaL'acord entre el PP i Vox signat aquest dimarts per governar el Consell de Mallorca ja ha provocat les primeres reaccions dels partits que estaran a l'oposició. En una nota de premsa, el portaveu de MÉS per Mallorca, Jaume Alzamora, ha assegurat que el pacte amb Vox "converteix Galmés en esclau de les voluntats de l'extrema dreta" i ha lamentat "la involució que suposarà la implementació de les polítiques pactades". També ha criticat que els departaments de Medi Ambient i Cooperació Local siguin gestionats "pels negacionistes del canvi climàtic".

Així mateix, Alzamora ha insistit que "no hi ha dubte que el PP ha acabat assumint els postulats ideològics dels ultraconservadors". En aquest sentit, ha expressat preocupació pels canvis normatius que possibilitin el creixement urbanístic i turístic, així com pel retrocés que pot suposar la política lingüística del nou govern insular o la desaparició de la Direcció insular d’Igualtat”.

El PSIB critica que la institució "sigui una moneda de canvi"

En un comunicat, la secretària general del PSIB, Catalina Cladera, ha criticat que "per primera vegada a la història la ultradreta governi al Consell de Mallorca i que la institució, per tant, sigui una moneda de canvi". "Aquest pacte és un biaix ideològic perquè s’eliminen les direccions insulars d’Igualtat i Política Lingüística a canvi de cedir Medi Ambient als negacionistes de Vox", ha remarcat.

Finalment, Cladera ha afirmat que "es demostra que Marga Prohens no ha volgut Vox al Govern, que a Palma Martínez encara s’hi resisteix, però, en canvi, al Consell, Galmés obre les portes a un partit que no creu en les institucions de Mallorca".

stats