Política 11/11/2015

Rajoy, desconcertat davant Del Bosque pel procés d'independència

El president espanyol es limita a contestar que la sobirania és de tots els espanyols i no es pot dividir quan el seleccionador d'Espanya l'interpel·la a la SER sobre el seu "immobilisme" 

Ara
1 min
Rajoy, De la Morena i Del Bosque a la cadena Ser / SER

Barcelona"Es planteja un referèndum sobre una cosa que correspon a tots espanyols, perquè la sobirania nacional, que és la capacitat de decidir el que vols per al teu país, és de tots, i no es pot partir". Resposta reiterativa, de manual i amb desconcert evident, aquest dimarts a la nit, del president del govern d'Espanya, Mariano Rajoy, en ser interpel·lat a la SER pel seleccionador espanyol, Vicente del Bosque, explícitament sobre el seu "immobilisme" davant el procés català, que ha assegurat que no afecta en res la selecció.

"En lloc de liquidar, no moure's i no fer res, deu haver-hi algun camí del mig", li etzibava Del Bosque (minut 22:30 del vídeo) després que Rajoy deixés anar l'habitual discurs del "desafiament", el compliment de la legalitat i la Constitució, i de la negativa al dret a decidir. I no només això, sinó que el presentador del programa esportiu 'El Larguero', José Ramón de la Morena, li plantejava que "potser els espanyols volen saber què opinen" els catalans, tenint en compte que gairebé dos milions van votar independència el 27-S: "La sobirania nacional no es pot partir", va reiterar. I punt.

"Si no, no seríem un país"

Perquè, per a Rajoy, la "immensa majoria dels espanyols estan en contra d'un referèndum d'aquestes característiques, perquè el que sigui Espanya no ho pot decidir una petita part d'Espanya". "Si no, no seríem un país, sinó una cosa diferent", encara afegia davant la mirada de Del Bosque, que havia defensat el dret dels catalans a decidir el seu futur.

stats