Política05/06/2013

Rajoy: "Espero no haver d'apujar l'IVA en el que queda de legislatura"

El president espanyol ha comparegut amb el president de la Comissió Europea, Durao Barroso

Laia Forès

Brussel·lesEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha descartat una pujada de l'IVA, almenys en els propers mesos. "No hi haurà una reforma de l'IVA a curt termini", ha assegurat després de reunir-se a Brussel·les amb el president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso. Rajoy ha puntualitzat que espera "no haver d'apujar l'IVA en aquesta legislatura".

Tot i això, el cap de l'executiu espanyol ha estat ambigu perquè no ha descartat una reforma tributària. La Comissió Europea va recomanar a Espanya canvis en el tipus d'IVA reduït. Brussel·les demana que alguns béns i serveis que tributen amb IVA reduït passin al tipus general.

Cargando
No hay anuncios

Rajoy s'ha reunit aquest matí amb Barroso primer i després amb tot el col·legi de comissaris. El president del govern espanyol ha viatjat a la capital comunitària acompanyat de set ministres, els titulars d'Economia, Hisenda, Treball, Indústria, Foment, Agricultura i Exteriors. Cada ministre s'ha reunit també amb el comissari europeu del seu ram.

Aquesta visita a Brussel·les s'ha produït a instàncies del cap de l'executiu comunitari i tenia com a objectiu discutir les recomanacions econòmiques que ha fet Brussel·les al govern espanyol. La Comissió Europea demana a Espanya una nova reforma de les pensions, canvis en la reforma del mercat laboral, millores en l'administració pública i una pujada d'impostos, entre altres mesures. A canvi d'aquestes mesures, Brussel·les ha donat a Espanya dos anys més, fins al 2016, per reduir el dèficit públic.