PRIMÍCIA DE L'ARA
Política 23/07/2015

Lluís Rabell serà el cap de llista de Catalunya Sí que es Pot

El candidat de la confluència entre Podem, ICV i EUiA és el president de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona i es presenta aquest divendres

Sara González / Laia Vicens
2 min
Lluís Rabell, en una imatge d'arxiu / MANOLO GARCÍA

BarcelonaCatalunya Sí que es Pot ja té cap de llista per a les eleccions del 27 de setembre. Es tracta de Lluís Rabell, president de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB). Segons ha pogut saber l'ARA, l'activista ha donat el sí a encapçalar la confluència entre Podem, ICV i EUiA, i que encara espera el Procés Constituent, i aquest divendres anunciarà oficialment que fa el pas. Després l'hauran de ratificar els consells nacionals i òrgans directius de cada formació. Els partits buscaven un perfil afí al sobiranisme i Rabell, que va fer campanya pel sí-sí el 9-N, ho és.

El nom de Rabell, vinculat històricament a l'esquerra alternativa i molt crític amb la gestió de Xavier Trias i CiU a Barcelona el passat mandat, arriba després de temptejar-ne d'altres, com ara els periodistes Milagros Pérez Oliva i Jordi Évole, el regidor de Barcelona en Comú i advocat Jaume Asens, el politòleg Joan Subirats i l'activista i fundador de Procés Constituent, Arcadi Oliveres, que després de rumiar-s'ho aquest cap de setmana va reiterar la negativa a ser cap de llista. La coalició es va presentar diumenge en un acte a Barcelona encara que sense el cap de llista.

La llista serà cremallera i el número 2, per tant, serà per a una dona. Es perfila com a segona la dirigent de Podem a Catalunya Jéssica Albiach. El número 3 seria per al candidat d'ICV, Joan Coscubiela, que faria de portaveu de la coalició. Aquest dilluns es va presentar, amb els mateixos actors, la candidatura de confluència per a les generals al Pati Llimona i el mestre de cerimònies va ser Rabell.

Procés Constituent, que va proposar com a cap de llista la monja benedictina Teresa Forcades, decideix aquest dissabte si se suma o no a la confluència. Un sector aposta per formar coalició amb la CUP.

stats