Política 11/02/2015

Els socialistes madrilenys s'atrinxeren i titllen la decisió de Sánchez d'"autoritària" i "antidemocràtica"

Tomás Gómez amenaça d'anar als tribunals i acusa el líder del PSOE de defensar els interessos del PP a Madrid

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
Tomás Gómez va donar suport a Pedro Sánchez en les primàries a la secretaria general del PSOE. EFE

MadridEl Partit Socialista de Madrid (PSM) no té cap intenció d'acatar la decisió de la direcció de l'executiva federal de destituir el seu secretari general, Tomás Gómez, i dissoldre la formació per crear una gestora. Considera que la decisió és "autoritària" i "antidemocràtica" i amenaça el líder dels socialistes d'anar a judici si el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, no recapitula. "Això està molt lluny d'haver-se acabat, de fet, tot just ha començat", ha dit Gómez en roda de premsa flanquejat per uns trenta militants i també el candidat socialista a l'alcaldia de Madrid, Antonio Carmona.

El líder dels socialistes madrilenys ha atacat durament Pedro Sánchez per haver pres una decisió sense informar primer els socialistes madrilenys –asseguren que han sabut la notícia pels mitjans de comunicació– i acusa el líder del PSOE de fer la pinça al PP de Madrid només per defensar els seus interessos interns de cara a les generals. "No sé si mai un secretari general ha fet tant de mal a un partit", ha reblat demanant la reconsideració per part de l'executiva federal. "Quan algú té debilitat veu fantasmes a tot arreu", ha afegit.

Tant Carmona com la mà dreta de Gómez, Maru Menéndez, han sortit en defensa de l'honorabilitat del secretari general del PSM davant les investigacions pels sobrecostos en les obres del tramvia de Parla. Neguen que s'hagin declarat en "rebel·lió", perquè "qui es declara en "rebel·lió és qui no compleix la norma".

"Un immens error"

Gómez creu que la decisió de Pedro Sánchez és "un immens error" i el responsabilitza de les "conseqüències desastroses" que pot tenir en els pròximes cites electorals. "Pedro Sánchez és responsable del que li passi al PSOE en els pròxims processos electorals", ha advertit el líder dels socialistes madrilenys atacant al diari 'El País' per construir una imatge negativa d'ell entorn a l'operació Púnica, malgrat no ha estat imputat. "Jo sóc insubornable", ha afegit enmig d'aplaudiments.

stats