Política16/05/2019

El PSOE Menorca aposta per un centre per a persones amb discapacitat física a Ciutadella

Aquest nou centre tindria una ocupació d'entre 20 i 25 places residencials i un espai de centre de dia

Iván Martín

MaóEl PSOE Menorca ha proposat la construcció d’una residència per atendre persones amb discapacitat física, com per exemple les persones amb pàrkinson, lesions medul·lars o esclerosi múltiple. Actualment, Menorca registra una manca de servei específic per a aquest col·lectiu, circumstància que no succeeix a les altres illes de les Balears. Aquest fet provoca que en la majoria de casos es derivin els pacients a centres socials com el de Santa Rita de Ciutadella o geriàtrics, malgrat no tenir l’edat corresponent i no ser centres adaptats al 100% a les seves necessitats.

Aquest nou centre tindria una ocupació d'entre 20 i 25 places residencials i un espai de centre de dia per a persones amb discapacitat física. A més, oferiria serveis complementaris de suport com la fisioteràpia, l’estimulació i tallers específics, que podrien fer servir tant les persones ingressades com pacients externs. La gestió d’aquest centre estaria enfocada amb el model d’atenció centrat en les persones i s'hi fomentaria que els pacients puguin viure de la manera més autònoma possible.

Cargando
No hay anuncios

A més, els socialistes proposen l’ampliació dels horaris a aquelles persones que així ho necessitin. La candidata al Consell insular, Susana Mora, considera que "les persones dependents de Menorca i els seus familiars han de poder decidir si volen optar per un centre especialitzat o per l'atenció domiciliària, i l'administració pública ha de posar els recursos suficients perquè ambdues opcions siguin possibles”. Així, segons Mora, “el PSOE ampliarà els horaris de l'atenció a domicili, fomentarà la gratuïtat del servei de teleassistència per a tothom i implementarà la teleassistència avançada”.

Per part seva, el candidat al Parlament, Marc Pons, ha recordat que “el Govern destina cada any 13 milions i mig d’euros en polítiques de dependència a Menorca, i en aquest sentit, el nou centre que anunciam s’ha de pagar de manera conjunta entre el Consell insular i el Govern si els socialistes governam, i el gestionarà la Fundació de Persones amb Discapacitat”.