Alaró
Política 08/08/2023

El PSOE d'Alaró demana al batle que doni part del seu salari per "no dedicar-se al 100% al poble"

Perelló ha aclarit que des d'aquest passat dilluns la seva nòmina és exclusivament de l'IEB

ARA Balears
2 min
Imatge de l'Ajuntament d'Alaró. / ÚLTIMA HORA

PalmaEl PSOE d'Alaró ha demanat al batle, Llorenç Perelló que doni part del seu salari de juliol a "causes benèfiques", ja que no s'ha pogut dedicar al 100% al poble. Segons ha criticat la formació, Perelló ha cobrat "més de 3.000 euros" per dedicació exclusiva a la batlia d'aquest mes i critiquen que "fa setmanes que va a actes del PP, del Govern i del Consell, un fet que ha impedit que es dediqui a la seva tasca com a batle". Així, la formació ha reclamat a l'equip de govern municipal del PP que "faci una reflexió sobre els seus dos primers mesos d'aquesta legislatura i que a partir d'ara es prengui més seriosament la institució de l'Ajuntament, per la qual es van presentar a les eleccions del maig passat".

En aquesta línia, han lamentat una "desorganització dins de l'equip de govern i molta desorientació entre els regidors", ja que, han assegurat, "tant el batle com altres edils s'absenten de reunions importants i les fan en línia o amb una certa desgana". Per això, han exigit al batle que "també faci una reflexió i, per ser coherent amb el que reclamava ell mateix fa quatre anys, retorni part del sou que ha cobrat aquest juliol, o el destini a projectes solidaris o causes benèfiques".

Per la seva banda, el batle d'Alaró ha aclarit a aquest mitjà que no és cert que hagi desatès "cap de les seves funcions com a batle". En aquest sentit, ha explicat que, si bé és cert que algunes de les coses que critiquen els socialistes del municipi són certes, "no es pot dir que no hagi fet la meva feina". Perelló ha assenyalat que és cert que va participar en un dels plens de manera telemàtica perquè també era present al debat de la presa d'investidura de la presidenta del Govern, Marga Prohens; amb tot, el batle d'Alaró ha apuntat que és un fet que s'ha dut a terme més d'una vegada, també per part de la portaveu del PSIB en l'anterior legislatura i, en el seu cas, no és "cap pràctica sistemàtica". A banda, ha explicat que "és cert que ha participat en actes del PP, però això no ha estat incompatible amb les seves responsabilitats".

Així mateix, Perelló ha aclarit que la seva nòmina de batle amb dedicació exclusiva és de 3.000 euros bruts, que "no és el mateix que cobrar-ne 3.000, com diu el PSIB", ha apuntat. En relació amb una possible incompatibilitat pel que fa a la seva retribució econòmica com a batle i com a director de l'Institut d'Estudis Baleàrics, Perelló ha assegurat que ja ha estat donat de baixa i des d'aquest passat dilluns només cobra com a responsable de l'IEB.

stats