Política 31/10/2023

El PSM rebutja l'augment del 24% de la taxa de residus que planteja el PP a Ciutadella

En canvi, no s'oposaran a la modificació de la taxa del subministrament d'aigua

Iván Martín
1 min
Pere Fiol és regidor del PSM a l'ajuntament de Ciutadella.

CIUTADELLAEl PSM - Més per Menorca ha rebutjat la proposta presentada pel PP en el ple de Ciutadella per modificar les taxes de fems i la de subministrament d'aigua al municipi. L'equip de govern pretén incrementar el 24% en les tarifes de fems de manera lineal, cosa que afectaria indistintament habitatges, comerços, hotels i altres tipologies, sense estudis econòmics ni financers que avalin aquesta proposta.

Per aquest motiu, el regidor de la formació econacionalista Pere Fiol critica el plantejament dels populars: "Compartim que la taxa de fems ha d'arribar a cobrir el cost del servei que l'ajuntament dona a la ciutadania, però ho ha de fer seguint els objectius pels quals es paga la taxa i amb la nova perspectiva que marquen les directives en matèria de residus, de 'qui més genera més paga". Fiol considera que el consistori de ponent ha tingut temps de fer-ho perquè des del mes de juliol la tenia.

D'altra banda, s'ha plantejat una altra modificació en la taxa del subministrament d'aigua, la qual sí que està basada en un estudi econòmic-financer del servei i inclou una nova categoria per a grans consumidors, en línia amb el Pla de gestió sostenible de l'aigua. En aquest sentit, el PSM no presentarà cap impediment perquè aquesta proposta es tiri endavant. "Si la modificació és coherent i raonada, no ens hi oposarem" afirma Fiol. També veuen sorprenent que el PP, que durant la campanya electoral prometia reduccions d'impostos, ara plantegi dues pujades de taxes en el quart ple del seu mandat.

stats