Política 22/02/2015

Ángel Gabilondo diu que sí al PSOE de Madrid per fer front a la "resignació"

Admet que és un "moment molt complicat" però que vol construir un projecte social i de majories

Joan Rusiñol
2 min
Ángel Gabilondo abans de començar la roda de premsa. EFE

Madrid"Sóc aquí i dic que sí". El catedràtic de filosofia Ángel Gabilondo, exministre d'Educació amb José Luis Rodríguez Zapatero, ha explicat aquest diumenge al matí els motius que l'han empès a acceptar la proposta de Pedro Sánchez per ser el candidat del PSOE a la presidència de la Comunitat de Madrid. Segons ha dit, el seu objectiu és construir un projecte de majories, que entengui la dimensió "profundament social" de l'economia i la política, que combati la "resignació".

Gabilondo, que no és militant del partit, ha assegurat que no va donar la resposta afirmativa fins aquest dissabte a les dotze de migdia, un cop coneguts els resultats de la consulta a les agrupacions del Partit Socialista de Madrid. De fet, ha explicat que no ha posat cap condició per acceptar l'encàrrec però que, quan el secretari general el va sondejar, va dir que no consideraria la proposta en ferm fins que hi hagués "una proposta consistent" basada en el criteri dels afiliats. 138 agrupacions s'han anat posicionant durant la setmana i la gran majoria s'han mostrat favorables al seu nom.

"No pacto amb les enquestes"

El nou cap de llista a les autonòmiques madrilenyes ha admès que és "un moment molt complicat" i que precisament per això ha dit que sí. "No és la millor de les conjuntures ni és fàcil ni còmode per a mi ni per a ningú", ha reconegut. Però des d'aquesta "complexitat" vol posar en marxa, contra rellotge, un projecte guanyador que pivoti sobre "institucions justes", polítiques públiques i una dimensió social de l'economia. Qui no s'hi trobarà còmode, ha dit, són els tenen "una idea depredadora de la societat".

No obstant això, les enquestes –com la que publica aquest diumenge el diari 'El País– no li són favorables, malgrat que el consideren l'aspirant més ben valorat. "Jo no pacto amb les enquestes", ha dit descartant avançar si preferiria entendre's amb el PP o amb Podem. D'ell, diu, no en sortirà cap paraula desqualificadora cap als seus rivals, que considera partits plurals, amb qui discrepa en diverses coses.

Gabilondo ha negat, a preguntes dels periodistes, que comenci la seva carrera amb un "pecat original" per la falta de primàries formals després que el PSOE destituís l'anterior candidat i ex secretari general del partit a Madrid, Tomás Gómez. Ell, ha reiterat, només ha dit que sí quan li van "trucar" per vertebrar un projecte "d'equitat" i ha afirmat que no s'afiliarà al partit i que, passi el que passi a les eleccions del 24 de maig, es quedarà com a diputat a l'Assemblea si els ciutadans el situen a l'oposició.

stats