Eleccions
Política 27/10/2022

El PSIB tancarà el novembre les candidatures dels municipis de més de 20.000 habitants

"Ens veim amb la seguretat de revalidar el Govern i les batlies dels territoris més poblats", ha afirmat el secretari d'Organització, Cosme Bonet

2 min
Cosme Bonet i Javier Izquierdo en la roda de premsa d'aquest dijous

PalmaEls partits comencen a configurar les llistes electorals a set mesos de les eleccions municipals, insulars i autonòmiques. Aquest dijous, el secretari d'Organització del PSIB, Cosme Bonet, ha anunciat que al llarg del mes de novembre la formació presentarà les candidatures dels municipis de més de 20.000 habitants, on els socialistes són presents a l'equip de govern de tots menys Llucmajor.

"Ens veim amb la seguretat de revalidar el Govern de Francina Armengol i les batlies dels municipis més poblats, inclòs Llucmajor", ha afirmat Bonet. El senador s'ha reunit amb el secretari d'Estratègia i Acció Electoral del PSOE en l'àmbit estatal, Javier Izquierdo, i els dos han constatat "la bona sintonia" entre els executius d'Armengol i Pedro Sánchez. "Amb la inclusió del règim fiscal en els pressupostos generals de l'Estat (PGE) es reflecteix clarament la simbiosi entre els dos governs", ha incidit Izquierdo.

Aquests dies el secretari d'Acció Electoral ha mantingut reunions amb representants del PSIB per fer anàlisis i preparar les estratègies amb vista a les eleccions. Des del PSOE esperen "un bon resultat" a les Balears. "És un luxe comptar amb Armengol, és un enorme actiu per al partit", ha insistit.

Tant Bonet com Izquierdo han posat en relleu el fet que el govern estatal s'encamini a l'aprovació dels tercers PGE de manera consecutiva, un fet quasi insòlit des de la ruptura del bipartidisme. "És una mostra de la solidesa i lideratge del govern, i un president que dona estabilitat i seguretat a Espanya", ha destacat el senador.

Izquierdo ha criticat el PP per "defensar l'interès de les grans corporacions", davant el seu rebuig a l'impost a les energètiques o a les grans fortunes. A més, mentre "Sánchez fa que Espanya tingui quotes de representació internacional com mai hem conegut", Alberto Núñez Feijóo "fa el ridícul a Brussel·les, amb grans dificultats de comunicació".

stats