Política 27/05/2019

El PSIB no posarà línies vermelles a MÉS i Podem en les institucions

Els socialistes descarten cedir la presidència del Consell i la batlia de Palma a altres formacions

Maria Llull
1 min
Imatge de la Comissió Executiva del PSIB d'aquest dilluns.

PalmaEl PSIB no posarà cap línia vermella a MÉS i Podem en les institucions durant les negociacions per formar els pròxims governs. Malgrat això, els socialistes destaquen que la ciutadania els ha atorgat un lideratge que allunya la possibilitat de cedir el govern d'institucions com el Consell o l'Ajuntament de Palma a altres partits.

"El PSIB no es planteja renunciar a res, encara que no posam cap línia vermella, com fan altres partits", ha assenyalat aquest dilluns el portaveu socialista, Iago Negueruela, després de la reunió de la Comissió Executiva del partit. Això sí, els socialistes "no es plantegen renunciar a res" perquè les urnes els han donat "el lideratge", segons ha dit el portaveu.

Malgrat que encara no es coneix el calendari de negociacions ni qui serà l'encarregat de representar el PSIB, el que tenen clar els socialistes és que el primer pas ha de ser "la recerca d'un projecte polític" comú, segons ha explicat Negueruela. "Primer cal pactar el full de ruta, després ja discutirem l'estructura dels diferents governs", ha afegit.

Sobre la voluntat de Podem de formar part d'un Govern balear de coalició, Negueruela ha volgut recordar que va ser aquest mateix partit el que "es va excloure" de l'Executiu la passada legislatura, i no els socialistes.

L'objectiu és formar "un govern ampli i estable" per tal de tirar endavant "polítiques progressistes". "No es tracta tant de frenar ningú com de continuar avançant en determinades polítiques". Negueruela ha volgut destacar que els ciutadans han elegit "el diàleg i el pacte" i han "rebutjat la crispació".

stats