PSIB Llucmajor
Política 28/02/2024

El PSIB de Llucmajor denuncia que l'Ajuntament ha pagat la meitat de les factures de 2023 "de manera irregular"

La formació alerta que més 7,5 milions d'euros, que suposen més de 3.000 factures, han estat pagades o bé sense contracte, o bé, amb contracte verbal

ARA Balears
2 min
Ajuntament de Llucmajor

PalmaEl portaveu del PSOE a l'Ajuntament de Llucmajor, Jaume Oliver, ha advertit, després de conèixer la liquidació de 2023, que el Consistori "ha pagat una de cada dues factures de manera irregular". "Se'ns ha presentat la liquidació de l'any 2023 i volem dir clarament i taxativament que l'Ajuntament, en una activitat continuista, ha pagat una de cada dues factures de manera irregular", ha dit Oliver en declaracions prèvies al ple.

En aquesta línia, ha alertat que "més de 7,5 milions d'euros que suposen més de 3.000 factures han estat pagades o bé sense contracte, o amb contracte verbal, i sobretot amb omissió de fiscalització interventora, és a dir, no han passat els controls d'intervenció que haurien d'haver passat".

Auditoria externa per fiscalitzar l'etapa de Pilar Bonet

El portaveu ha indicat també que aquest dimecres la seva formació encapçala, juntament amb la resta dels grups de l'oposició, el plantejament d'una auditoria externa per fiscalitzar tot el que es va fer durant l'etapa de Pilar Bonet. "Durant la legislatura de 2019 a 2023 va ser la màxima responsable de tot el que van ser les arques municipals, la tresoreria, economia i hisenda; en definitiva, de tots els cobraments i pagaments que es van fer en la corporació", ha recordat el socialista.

En aquesta línia, i arran "del presumpte delicte pel qual se l'investiga per un possible desfalc, era obligat demanar l'auditoria", ha argumentat. Per part seva, el portaveu adjunt del Grup Socialista en el Consell de Mallorca, Javier de Juan, ha recordat que "quan va saltar l'escàndol, Bonet era la consellera insular d'Hisenda i Funció Pública en el Consell" i des del PSOE van fer les mateixes peticions que aquest dimecres es fan a Llucmajor.

"Volem continuar denunciant l'obscurantisme en aquest cas. Si avui surt l'auditoria no serà gràcies al PP, sinó al fet que tota l'oposició el reclamarà", ha dit De Juan. Sobre aquest tema, ha qüestionat que la batlessa de Llucmajor estigués d'acord en un principi amb l'auditoria i després s'hi negàs, al·legant que havia d'encarregar-se la Sindicatura de Comptes "i usant les mateixes paraules que el president del Consell, Llorenç Galmés".

"Denunciam que des del Consell és claríssim que es va fer algun tipus de crida a la batlessa perquè no tiràs endavant aquesta auditoria", ha insistit el socialista. Igualment, ha sentenciat que "el 50 per cent de la facturació de l'Ajuntament sigui sense contracte", i ha assegurat que és una cosa que "fa molts anys que fan". "La gestió mai ha estat de les millors, però a Bonet se la va premiar sent consellera d'Hisenda i Funció Pública en el Consell", ha reflexionat De Juan.

stats