PSIB
Política 05/04/2023

El PSIB defensa que la indemnització s'aplica "des de fa molt" i que els diputats no tenen atur

El secretari d'Organització del partit es distancia de la ministra de Justícia, que vol tipificar la gestació subrogada com a delicte: "No ho compartim"

2 min
El secretari d'Organització del PSIB, Cosme Bonet

PalmaEl secretari d'Organització del PSIB, Cosme Bonet, ha justificat aquest dimarts que la indemnització de transició de 10.355 euros, sol·licitada per quatre diputats després de la dissolució del Parlament, s'aplica "des de fa molt", al mateix temps que ha recordat que els parlamentaris no tenen atur. "No és una novetat. A les legislatures anteriors s'hi ha acollit gent, i és una mesura pactada entre tots els grups per donar certa estabilitat a l'hora de cercar un nou lloc de feina", ha argumentat segons declaracions recollides per Europa Press.

Així i tot, dels cinc diputats que l'han reclamada, només dos d'ells complirien aquest requisit, ja que Jesús Méndez (Ciutadans) i Maxo Benalal (no adscrit i exdiputat de Ciutadans) deixarien la vida parlamentària després de les eleccions. D'altra banda, Josep Ferrà (MÉS) es presenta a la batlia d'Esporles, Joan Mas Collet (MÉS) és el número 5 de la llista ecosobiranista al Parlament, i Jorge Campos (Vox) és el candidat de l'extrema dreta a la presidència del Govern.

Gestació subrogada

Després de la polèmica sorgida amb la gestació subrogada, que ha portat a la renúncia del número 6 de la llista del PSIB al Parlament, Oriol Lafau, per protegir la seva vida privada, ja que té un infant a partir d'aquest mètode, la ministra de Justícia, Pilar Llop, va assegurar el passat cap de setmana que té la voluntat de tipificar-ho com un delicte de tràfic d'éssers humans. "No es pot traficar amb els cossos de les persones com si fossin un producte de consum, i em referesc tant als ventres de lloguer com a la prostitució", va afirmar. El PSIB s'ha distanciat d'això aquest dimecres: "És una opció que no compartim". "La posició socialista és molt clara, i es basa a defensar el dret del nounat, que és una cosa que la legislació actual ja fa", ha apuntat.

Balanç de legislatura

En la roda de premsa d'aquest dimecres, Cosme Bonet també ha fet balanç de la legislatura. El secretari d'Organització ha defensat el model de govern socialista enfront del "retorn al passat" del PP, i s'ha mostrat convençut que "hi ha Armengol per a molt més temps". "El projecte del PP de Marga Prohens mira cap enrere", ha insistit, al mateix temps que ha censurat que és un partit "tutelat" per l'exdirigent del PP condemnat per corrupció, José María Rodríguez.

Cal recordar la fotografia que va publicar Okdiario, en la qual apareixien Prohens i gran part de la cúpula del PP balear, en un dinar amb Rodríguez a Sencelles. És un fet que fins i tot Gènova va criticar. "No va ser la millor de les decisions", va apuntar el portaveu de campanya del partit, Borja Sémper. Prohens va acabar reconeixent que, "si hagués sabut el rebombori que va provocar, no hauria pres la mateixa decisió".

stats