Política17/05/2019

El PSIB vol arribar al 2050 amb el 100% d'energies renovables

Armengol es compromet a invertir 300 milions d'euros en instal·lacions fotovoltaiques i d'autoconsum

Ara Balears

PalmaLa candidata del PSIB al Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha explicat aquest divendres els compromisos dels socialistes per complir els objectius 2030 de l'ONU i els Acords de París. "El nostre compromís és viure en unes illes netes d'energies contaminants l'any 2050, tant pel que fa als plàstics i residus com pel que fa a les fonts de les nostres energies", ha dit Armengol.

Per aconseguir-ho, els socialistes es comprometen a mobilitzar "recursos públics i privats" i invertir "300 milions d'euros en instal·lacions de parcs fotovoltaics i instal·lacions d'autoconsum".

La candidata socialista també s’ha compromès a desenvolupar "amb força" la Llei de canvi climàtic, la Llei de residus i la Llei de sostenibilitat de Formentera, normatives amb les quals les Balears s'han posat "a l'avantguarda aquesta legislatura".

Cargando
No hay anuncios

"Apostarem d’una manera molt clara per una qüestió bàsica: qui contamini menys, pagarà menys", ha explicat Armengol. Per assolir aquest objectiu s'establiran "incentius fiscals a la compra de vehicles elèctrics", com "la reducció de l’Impost de Circulació". "Aquesta legislatura hem passat de 6 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics a 300, amb una previsió d’arribar als 1.000 la pròxima legislatura", ha recordat la candidata socialista.

Finalment, Armengol també ha expressat que, si governa, continuarà "impulsant i desenvolupant la Llei de residus".

Cargando
No hay anuncios

Per la seva banda, el candidat a la batlia de Palma, José Hila, ha anunciat que, si guanya les eleccions, plantarà "10.000 arbres a Palma", complint amb "l'objectiu marcat per l'ONU de plantar-ne un milió a tot el món". "Les ciutats són protagonistes en la lluita contra el canvi climàtic", ha assegurat.

Hila també ha apostat per "les energies renovables a Palma". "Donarem ajudes perquè els edificis de pisos instal·lin plaques solars, i donarem exemple instal·lant-ne als edificis municipals".