Central tèrmica d'Alacanada
Política 30/01/2024

El PSIB denuncia que el PP i Vox abandonin el projecte de reconversió de la central tèrmica d'Alcanada

La formació ha recordat que té un pressupost de 4,2 milions d'euros de finançament

ARA Balears
1 min
Els socialistes denuncien que s'abandoni el projecte de reconversió de la central tèrmica d'Alcanada

PalmaLa portaveu del PSIB al Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha denunciat aquest dimarts que el projecte de reconversió de la central d'Alcanada en un centre de desenvolupament de les energies verda i blava i de descarbonització de la mar "està en perill". Així ho ha expressat Cladera aquest dimarts, i ha assenyalat que, en els primers sis mesos de mandat, aquest projecte "no és una prioritat per al Consell".

Així, la formació ha explicat que en el ple municipal d'Alcúdia d'aquesta setmana i el del Consell de Mallorca la setmana que ve s'abordaran les mocions socialistes de suport a les actuacions previstes dins del complex de l'antiga central elèctrica, que el passat 2022 va ser adquirida pel Consell de Mallorca i sobre la qual hi ha un projecte de reconversió en marxa, amb 4,2 milions d'euros de finançament que provenen del Fons de Transició Justa del govern espanyol.

Per aquest motiu, el PSIB ha dit que exigiran a l'Ajuntament d'Alcúdia i el Consell que la institució insular doti pressupostàriament i iniciï les treballs de descontaminació de l'antiga central abans que finalitzi el primer semestre de 2024. Amb tot, els socialistes han destacat que la seva voluntat és que es faci valer aquesta infraestructura i es treballi de manera coordinada amb l'Ajuntament d'Alcúdia.

Finalment, el regidor del PSIB d'Alcúdia Joan Gaspar ha recordat la importància que té aquest projecte per al municipi i ha lamentat que, després de l'impuls donat a la reconversió de l'antiga central durant la passada legislatura, "l'actual govern municipal se'n renti les mans".

stats