Política 04/08/2020

El PSIB obre la porta a canviar el nom de la plaça de Joan Carles I de Palma

El regidor socialista d'Esports de Cort, Francisco Ducrós, diu que la sortida d'Espanya del rei emèrit és un fet "nou" i que ara estan valorant la modificació

Kike Oñate
2 min
La plaça Joan Carles I de Palma.

PalmaNo fa ni una setmana que el PSIB va votar en contra en el ple de l'Ajuntament de Palma de la proposta d'Unides Podem i MÉS per substituir el nom de la plaça de Joan Carles I pel de plaça de les Tortugues, però la sortida d'Espanya del rei emèrit podria canviar l'opinió dels socialistes. La fugida del Borbó suposa un fet "nou" i ara "estam valorant quines conseqüències pot tenir", segons explica a l'ARA Balears el regidor del PSIB a Cort, Francisco Ducrós.

"És un tema important, això ho compartim, però no hi ha una urgència absoluta per fer el canvi", afirma el regidor, i afegeix que "sempre es pot prendre una decisió amb més dades". En el darrer ple municipal, Ducrós va defensar el vot en contra del PSIB perquè "no hi ha informació suficient per prendre una decisió sobre una qüestió fonamental que afecta la prefectura de l'Estat".

El tinent de batle de Cort i regidor de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera (MÉS), ha reiterat en una roda de premsa del seu partit aquest dimarts que tornaran a presentar la moció per proposar el canvi de nom de la plaça. A més, Unides Podem va reclamar dissabte que es retiràs qualsevol menció a Joan Carles I dels espais públics de les Balears. Els càrrecs del partit morat presentaran iniciatives per eliminar les referències al rei emèrit.

Cal recordar que, com va avançar l'ARA Balears, el Govern vol canviar el nom del poliesportiu Prínceps d’Espanya de Palma perquè sigui identificat com el que és: un centre de tecnificació, segons va explicar la consellera d’Esports, Fina Santiago. A més, va afegir que volen aprofitar l’ocasió per "democratitzar" el topònim eliminant el títol creat pel dictador Francisco Franco perquè Joan Carles de Borbó el succeís.

stats