Política 28/05/2019

El PSIB assegura que les negociacions de pactes es faran institució per institució

Catalina Cladera destaca el fort creixement del partit en els municipis, ja que sumen 143 regidors, 21 més que en les darreres eleccions

Carles Tudurí
2 min
El PSIB assegura que les negociacions de pactes es faran institució per institució

PalmaLa candidata del PSIB al Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha indicat aquest dimarts que la idea del partit és negociar amb les altres formacions polítiques "institució per institució" els acords de govern, tot i que ha reconegut que hi ha molt de paral·lelisme en els resultats del Parlament, el Consell i l'Ajuntament de Palma, entitats que ja han estat dirigides aquesta legislatura pel Pacte d'esquerres. Segons Cladera, allà on ha governat el seu partit s'ha demostrat que la realitat es pot canviar i per això intentaran arribar a pactes per governar el màxim possible d'institucions.

La Comissió Executiva de la Federació Socialista de Mallorca (FSM) s'ha reunit dos dies després de la jornada electoral per valorar els "molt bons resultats" de les eleccions locals i insulars, que han possibilitat "augmentar la representació municipal" a l'illa de Mallorca, tal com ha explicat Cladera en els instants previs a l'inici de la reunió.

"Les urnes han apostat per reeditar un pacte i perquè les forces de progrés i les polítiques d'esquerra continuïn en aquesta Comunitat Autònoma i per això mateix els socialistes de Mallorca començaran a fer feina per preparar un acord de Govern per al Consell de Mallorca", sempre des de la "perspectiva dels resultats que han donat les urnes", ha dit.

Els socialistes, segons ha explicat la líder socialista, han aconseguit 143 representants municipals, 21 més que en la passada legislatura. Així mateix, el Partit Socialista ha estat la primera força en 14 municipis de Mallorca, 8 més que en la passada legislatura. Aquests municipis són: Algaida, Calvià, Capdepera, Consell, Inca, Lloseta, Palma, Llucmajor, Búger, Alcúdia, Artà, Son Servera, Marratxí i Puigpunyent, en aquest darrer amb majoria absoluta.

Els socialistes de Mallorca han incrementat la representació municipal a l'illa fins a convertir-se per primera vegada en la història en la força més votada en el conjunt dels ajuntaments. En el Consell de Mallorca, els socialistes també han crescut, sumant un total de 88.655 vots, 26.600 més que en les eleccions del 2015.

stats