Política 05/03/2022

Prohens vols importar el model gallec de govern si arriba al Consolat

La líder del PP a les Balears promet la gratuïtat de l'educació de 0 a 3 anys

ARA Balears
1 min
Marga Prohens al fòrum sobre polítiques familiars del PP

La presidenta del Partit Popular a les Balears, Marga Prohens, ha promès aquest dissabte la gratuïtat de l'educació de 0 a 3 anys si arriba al Consolat. La líder del PP proposa importar el model de Galícia i ho vol fer amb una primera inversió de 30 milions d'euros per a 10.000 places a escoletes privades i públiques.

Així ho ha explicat Prohens davant la consellera de Política Social de la Xunta, Fabiola García, que ha assistit a un fòrum dels populars anomenat El protagonista ets tu, que s'ha centrat en polítiques de suport a la família.

Allà, la líder dels populars ha defensat també una nova deducció per naixement o adopció en l'IRPF de 800€ pel primer fill, 1.000€ pel segon, 1.200€ pel tercer i 1.400€ pel quart i d'ara endavant, amb possibilitat de cobrament anticipat. Entre les propostes de Prohens també es troba ampliar la cobertura dels tractaments de reproducció assistida de tres a quatre intents en la sanitat pública i un decret de garantia de demora per a aquests tractaments. “Si en sis mesos no s'ha iniciat en la sanitat pública, el Govern ho cobrirà en un centre privat”, ha explicat.

En aquest fòrum, que ha estat conduït per la diputada Marga Durán, s'hi ha duit a terme una taula rodona moderada pel psicòleg Pedro Codes, en la qual han intervingut la presidenta de SOS Mamàs Mallorca, Ascen Maestre; l'expert en gestió hospitalària i residencial, Toni Serra, i la CEO de Fàbrica de Valientes, Paty de Luque.

stats