Casa reial
Política 27/07/2023

Prohens, després de l'audiència amb el rei: "Li he comentat la necessitat que vingui més"

El monarca també rep durant el matí d'aquest dijous el president del Parlament, el batle de Palma i el president del Consell de Mallorca

3 min
El Rei Felip VI i la presidenta del Govern, Marga Prohens.

PalmaEl rei Felip VI ha rebut en audiència aquest dijous la presidenta del Govern, Marga Prohens, a les 10.10 h al palau de l'Almudaina, en una reunió que s'ha estès poc més de mitja hora. En la primera trobada de la popular amb el monarca des que va ser investida presidenta de l'Executiu balear, Prohens li ha entregat un document amb els deu eixos principals del nou Govern. "La conversa ha girat al voltant de les Illes i hem tractat els reptes que tenim en habitatge, manca de professionals, en el sector turístic, la sostenibilitat, el transport, la universitat i la innovació", ha dit la presidenta del Govern, després de reunir-se amb el rei.

A la trobada, Prohens ha aprofitat per traslladar-li "la importància i la necessitat de poder comptar amb la seva presència en més ociasions i no només a l'estiu" perquè pugui conèixer de primera mà més projectes i esdeveniments. La presidenta ha destacat que el monarca és un "gran coneixedor fins al detall de les Balears" i ha explicat que no han parlat sobre els resultats electorals del 23-J, ja que "era la meva primera audiència i a principi de legislatura i, per tant, eren molts els temes al voltant de les Illes que havíem de tractar".

Le Senne no creu que el rei estigui preocupat per la situació política estatal

La de Prohens ha estat la primera de les audiències que ofereix Felip VI aquest dijous. Seguidament, a les 10.45 h, el rei ha rebut el president del Parlament, Gabriel Le Senne. En aquesta segona trobada, que és la primera en què el rei es reuneix amb un càrrec institucional de Vox, sí que s'ha parlat del 23-J.

El rei Felip VI i el president del Parlament, Gabriel Le Senne.

En aquest sentit, Le Senne no creu "que el rei estigui preocupat" per la situació política estatal, tot i que no ha volgut donar més detalls respecte d'aquest tema. També li ha comentat l'activitat parlamentària prevista per als pròxims mesos. Precisament, després de l'audiència, el president del Parlament ha partit a la cambra autonòmica per a la sessió plenària on es debatrà i votarà el Decret llei 4/2023 de mesures fiscals aprovat la setmana passada amb l'eliminació de l'impost de successions i donacions i altres rebaixes fiscals.

L'edifici de Gesa i les obres del passeig Marítim, dos dels temes de què ha parlat Martínez amb el rei

El tercer a rebre el monarca ha estat el batle de Palma, Jaime Martínez, amb qui han parlat de Ciutat. "Li he comentat el programa de govern que tenim per als pròxims quatre anys i que estan vertebrats en la cultura, l'esport i el medi ambient".

El rei Felip VI i el batle de Palma, Jaime Martínez.

En concret, han tractat els temes del projecte per a l'edifici de Gesa de Martínez, així com de les obres que actualment s'estan desenvolupant en el passeig Marítim i que espera que "no es dilatin en el temps". Així mateix, han comentat els problemes d'habitatge "que estan lligats a la manca d'efectius policials i de metges" i també "a les famílies d'aquí", ha sentenciat el batle.

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha estat el darrer en arribar a l'Almudaina per parlar amb el Rei. Principalment, Galmés li ha traslladat que canviarà "el tarannà turistofòbic que s'ha tengut aquests darrers vuit anys", ja que el seu equip està "molt orgullós que el turisme sigui la principal activitat econòmica de l'Illa".

stats