Política10/06/2021

Prohens assegura que el PP és "l'esperança per a qui Armengol no deixa fer feina"

La candidata a presidir el Partit Popular recull avals a Campos

La candidata a presidir el PP balear i diputada al Congrés, Marga Prohens, ha qualificat el seu partit com "l'esperança per a qui Armengol no deixa fer feina". Segons Prohens, la presidenta del Govern "no afavoreix ni la salut ni l'economia". La futura substituta de Biel Company al capdavant dels populars a les Illes ha recollit aquest dijous els avals del seu poble, Campos. Serà divendres quan Prohens entregui tots els avals per ser candidata en el XVI Congrés autonòmic del PP a la seu del partit. La popular també ha exigit a Armengol durant l'acte que "deixi que les empreses vacunin" els seus treballadors. "Ja n'hi ha a bastament de posar pals a les rodes de la recuperació", ha continuat, a més de recordar que el PP va demanar que "es posassin tots els recursos per a la vacunació" i l'Executiu va rebutjar aquesta possibilitat.

Prohens també ha destacat que el PP "va demanar que prioritzassin la vacunació de zones turístiques com han fet altres països europeus". "[Armengol] Ens va ignorar. Li vàrem demanar que vacunàs els treballadors del sector turístic i tampoc no va fer res", ha continuat. 

Cargando
No hay anuncios

La candidata també ha fet referència a la intenció que té el govern espanyol de reformar les herències en vida. En aquest apartat, Prohens ha lamentat que "Armengol tracti els ciutadans d'aquestes illes com a defraudadors". "Sembla insòlit que se'ns inclogui en la llei antifrau de Sánchez i la presidenta Armengol no hi faci res", ha criticat. "Els pactes successoris no es toquen. Els drets dels ciutadans de les Balears en matèria de tributació d'herències en vida no es toquen", hi ha insistit.  

Sense sortir del terreny fiscal, Prohens també ha deixat de manifest l'oposició del PP a "l'harmonització de la normativa tributària d'àmbit autonòmic, que suposarà una pujada d'impostos tan importants com el de patrimoni i el de successions i donacions". Segons ha comentat, això se sumaria a "la pujada de l'IVA a begudes ensucrades, l'encariment del gasoil d'ús domèstic, la pujada del preu del llum, l'eliminació de la reducció fiscal per tributació conjunta, l'aplicació de peatges a carreteres, la creació d'un impost als vehicles dièsel, la supressió de l'IVA superreduït en alguns articles de primera necessitat, la creació d'un impost als bitllets d'avió i la pujada de les cotitzacions dels autònoms". "I encara ens pretenen fer creure que tot això només afecta els rics. Ja basta", ha sentenciat.