Consell de Mallorca
Política 23/11/2022

Els pressupostos del Consell de Mallorca del 2023 superen l'aprovació inicial

En la darrera quinzena de desembre es farà un ple extraordinari que donarà llum verda, de manera definitiva, als comptes públics insulars

ARA Balears
1 min
Ple del Consell de Mallorca.

PalmaEls pressupostos per al 2023 del Consell de Mallorca, per valor de 605,8 milions d'euros, han superat aquest dimecres l'aprovació inicial en un ple sense sorpreses, atesa la majoria dels grups que governen a la institució.

El Pi s'ha abstingut després d'acceptar-se un paquet de 17 esmenes proposades pel grup, i la resta de l'oposició hi ha votat en contra. En el transcurs de la sessió del ple també s'han rebutjat les esmenes a la totalitat als pressupostos, presentades pels grups del PP, Cs, Vox i el conseller no adscrit Pere Soler (abans d'El Pi).

L'aprovació inicial dels comptes públics del Consell obre ara un període d'exposició pública que culminarà amb la proposta d'aprovació definitiva, en un ple extraordinari que es farà durant la darrera quinzena de desembre. Aquest dimecres la presidenta de la institució, Catalina Cladera, ha destacat que el del 2023 serà "el quart pressupost de progrés aprovat aquesta legislatura". El projecte representa un increment d'un 16,6% respecte de la quantitat inicial del 2022.

Aquest increment suposa que, per primera vegada, el Consell superarà els 600 milions d'euros de pressupost inicial, en termes consolidats, a causa de l'increment de la transferència del Govern. El pressupost del 2023 no preveu recórrer a l'endeutament, que per primera vegada en les darreres dues dècades queda a zero.

stats