Cessament
Política 23/02/2024

El president del Consell de Formentera destitueix el vicepresident "per falta de confiança"

El Govern evita opinar: "Pensam en els compromisos amb Formentera"

ARA Balears
3 min
El president de Formentera, Llorenç Córdoba

PalmaEl president del Consell de Formentera, Llorenç Córdoba, ha anunciat aquest divendres la seva intenció de destituir el vicepresident insular, José Manuel Alcaraz (PP), segons ha avançat Europa Press. A inicis del mes de febrer el president va explicar que continuaria governant basant-se en el programa electoral de Sa Unió, sense descartar negociacions en relació amb punts concrets. Exercint com a president no adscrit a cap formació després de la seva expulsió de Sa Unió, des del Consell recordaren que Córdoba manté la potestat de retirar responsabilitats o vicepresidències a qualsevol conseller de l'equip de govern. En principi va dir que aquesta possibilitat no estava entre les intencions.

El dirigent va ser formalment expulsat de la coalició política Sa Unió a mitjan mes de gener, assegurant no sentir-se sorprès per aquest fet "després de la campanya orquestrada en els últims mesos pel president del PP de Formentera, José Manuel Alcaraz, per tractar si aconseguia el poder a l'illa amb finalitats que res tenen a veure amb l'interès general dels formenterencs". Córdoba havia manifestat anteriorment que, en cas de produir-se la seva expulsió, podria complicar-se "molt" el dia a dia del Consell.

Córdoba justifica la destitució "per falta de confiança"

Córdoba ha confirmat després del ple realitzat aquest divendres que destituirà el vicepresident tercer José Manuel Alcaraz "per falta de confiança". En declaracions als mitjans de comunicació, Córdoba ha considerat que així es millorarà el funcionament de la institució davant el "bloqueig malintencionat" imposat en els últims mesos. Preguntat per si existeix algun motiu concret per adoptar aquesta decisió, Córdoba ha explicat que últimament s'ha produït una filtració sobre qüestions internes del Consell, amb informacions "que no són reals ni correctes" en les quals es parla de l'assessor legal del president, un càrrec reconegut per llei.

"M'han expulsat d'un grup polític i m'estan bloquejant la comunicació", ha dit també en referència al fet que Córdoba va ser expulsat de Sa Unió. Sobre la destitució d'Alcaraz, ha assenyalat també que la decisió "és ferma", si bé encara se n'ha de dur a terme la tramitació necessària, però "no és un document gaire complicat de fer". L'acta d'Alcaraz és personal i, per tant, la podrà conservar.

La intenció del president és que les funcions que gestiona Alcaraz, com a Promoció Econòmica i Administració insular, siguin assumides després per la resta de consellers, mentre que ara seran gestionades pel mateix president. Després de la seva expulsió de la formació, Córdoba ha reiterat que "es dificulta molt" el funcionament del Consell. La destitució d'Alcaraz, ha insistit, "no és un tema de rancors, no és un tema personal, sinó únicament en benefici de l'interès de Formentera".

El Govern evita opinar: "Pensam en els compromisos amb Formentera"

El portaveu del Govern, Antoni Costa, ha evitat opinar sobre la intenció del president del Consell de Formentera, Llorenç Córdoba, de destituir el vicepresident insular, José Manuel Alcaraz (PP), assegurant que des de l'Executiu el que fan és "pensar en els compromisos amb Formentera". Així ha respost el portaveu en la roda de premsa posterior al Consell de Govern a les preguntes formulades sobre aquest tema pels mitjans de comunicació.

"El Govern el que continuarà fent és defensar els interessos dels ciutadans de Formentera; per exemple, s'està treballant en la Llei de costes, i avui mateix s'ha aprovat una ampliació de la depuradora de 4,9 milions d'euros", ha anunciat. Per acabar, arran del canvi d'ubicació de Córdoba en el Parlament, el portaveu ha afirmat que tenen una "relació cordial" amb el president insular. "A partir d'aquí, veurem", ha finalitzat.

stats