Política 17/10/2013

El president Alberto Fabra proposa que els partits es financin únicament amb les quotes dels afiliats

El president valencià ha fet aquesta proposta durant la seva intervenció en una sessió de control centrada en el presumpte finançament irregular del PP

Ara
1 min
El president Fabra ha assistit avui a la sessió de control. / GENERALITAT VALENCIANA

ValènciaEl president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, ha proposat durant la seva intervenció en la sessió de control al govern que se celebra aquest dijous a les Corts Valencianes que tots els partits polítics es financin únicament amb les quotes que paguen els seus militants.

Aquest anunci del president Fabra ha arribat enmig d'una sessió de control centrada, en bona part, en les darreres informacions publicades als mitjans de comunicació que asseguren que un informe de l'Agència Tributària confirmaria que el PP va pagar actes electorals durant els anys 2007 i 2008 amb diners en negre per un valor de tres milions d'euros.

El president valencià també ha dit durant la seva intervenció que l'anunciat Portal de la Transparència de la Generalitat Valenciana estarà en funcionament abans que acabi l'any. Fabra també s'ha referit a les enquestes que pronostiquen que el PP perdrà el govern el 2015 i ha assegurat que aquests sondejos asseguren "que el PP serà el partit més votat", alhora que ha afirmat que fins a les eleccions "les coses poden canviar".

Per la seva banda, l'oposició ha centrat part del debat en l'anunci que va fer ahir el president Fabra de no incloure imputats a les llistes electorals del 2015. Tots els grups parlamentaris han retret a Fabra que s'esperi dos anys per "netejar" les Corts Valencianes i no ho faci ara, i li han demanat que expulsi els imputats "ja" del grup parlamentari popular.

stats