Política 21/03/2024

El PP i Vox rebutgen assignar a Habitatge inspectors "suficients" perquè es compleixi la Llei balear

Aquest ha estat un dels punts que han declinat de la PNL que va defensar aquest dimecres la diputada d'Unides Podem Cristina Gómez

ARA Balears
2 min
Diversos edificis d'habitatges.

PalmaRepresentants del PP i Vox, i el diputat no adscrit Francisco Cardona, han rebutjat una proposició no de llei (PNL) perquè el Parlament sol·liciti al Govern una dotació "suficient" de la plantilla d'inspectors d'habitatge a les Balears, amb els quals complir la Llei balear d'Habitatge i el seu règim sancionador. Segons ha recollit Europa Press, aquest ha estat un dels punts que han rebutjat de la iniciativa que va defensar aquest dimecres la diputada d'Unides Podem, Cristina Gómez, en la Comissió d'Ordenació Territorial, Habitatge. Mobilitat, Mar i Cicle de l'Aigua.

Els vuit diputats del PP i Vox i Cardona han votat en contra de la PNL, a la qual sí que han donat suport els sis representants del PSIB, MÉS per Mallorca i el Grup Mixt. S'hi recollia que el Parlament instàs el Govern a començar a obrir els serveis d'acompanyament d'habitatge i l'inici dels serveis d'habitatge desocupat a totes les illes, segons preveuen els articles 32 i 35 de Llei balear d'habitatge.

En la mateixa comissió s'ha debatut una altra PNL del Grup Parlamentari MÉS per Mallorca i defensada per la diputada ecosobiranista Marta Carrió, sobre la incorporació de diferents modalitats a les ajudes de lloguer per a joves, amb un resultat similar en la votació.

A través de la PNL es reclamava al govern espanyol la modificació del Reial Decret que regula el Bo Lloguer Jove i el Pla estatal d'habitatge 2022-2025, amb l'objectiu d'ampliar el preu màxim de lloguer, ja que, a judici de la seva formació, "els requisits no es corresponen amb la realitat del mercat de lloguer a les Balears". Així mateix, també s'instava a incorporar la modalitat de compartir pis com a habitatge inclòs en les ajudes.

D'altra banda, el Parlament exigia al Govern que en la propera ordre de la consellera d'Habitatge, Territori i Mobilitat, Marta Vidal, per aprovar les bases reguladores i la convocatòria d'ajudes per al 2024, s'inclogui el lloguer d'habitacions i la cessió d'ús.

De la mateixa manera es demanava a l'Executiu incloure el finançament del lloguer d'habitacions o el cost de la cessió d'ús de les mateixes en les següents convocatòries d'ajudes per al lloguer d'habitatges, fins que la situació del mercat del lloguer sigui assequible a les Illes. Aquests dos darrers punts s'havien introduït com a esmenes del PSIB, però han caigut igual que les peticions al govern espanyol.

stats