Política 28/02/2022

El PP titlla de "sorprenents" les formes de l'obertura d'un altre expedient per la vacunació d'alts càrrecs

"No podien considerar-se prescrits uns fets que no prescriuen en un termini de cinc anys", ha afirmat la portaveu de Ciutadans, Patricia Guasp

2 min
La portaveu adjunta del PP, Núria Riera.

PalmaL'Oficina Anticorrupció, dirigida de manera interina per Belén Méndez, ha obert un altre expedient per la vacunació d'alts càrrecs, després que l'anterior s'arxivàs per la caducitat de la investigació. Com ha avançat Última Hora, Anticorrupció ha obert aquest nou expedient perquè l'arxivament per caducitat no implica la prescripció dels presumptes delictes comesos, així que la investigació continua en peu. La portaveu adjunta del PP, Núria Riera, ha qualificat de "sorprenents" les formes amb què ha succeït aquesta reobertura del 'cas vacunes'.

"Vam preguntar al Govern què li semblava l'arxivament de l'expedient, i que l'Oficina semblava una sucursal del Consolat", ha recordat Riera. "D'una manera sorprenent, arrossegats pels esdeveniments d'aquesta situació inèdita, es reobre l'expedient", ha continuat. A més, la portaveu popular ha parlat del fet que la consellera de Salut, Patricia Gómez, es mostrà "feliç" per l'arxivament de la causa. "Supòs que avui estarà feliç perquè la veritat surti a la llum", ha assenyalat Riera. D'altra banda, el PP ja ha anunciat que demanarà la compareixença del director de l'Oficina Anticorrupció quan es formalitzi el nomenament, i que "es posin llum i taquígrafs al vergonyós espectacle".

Ciutadans ha seguit la línia del PP, i ha criticat que la presumpta vacunació il·legal d'alts càrrecs no podia considerar-se prescrita, ja que aquests fets "no prescriuen en un termini de cinc anys", ha apuntat la portaveu del partit, Patricia Guasp. "Era un despropòsit i una mala praxi, és encertat que es continuï", ha subratllat. A més, la portaveu de Ciutadans ha afirmat que "crida l'atenció" que el 23 de febrer es publicà una resolució en què s'obria el cas, sumant les investigacions a les de l'expedient anterior, "que signava la persona que du el cas i no la directora en funcions".

"Respectar l'autonomia de l'Oficina"

Els partits del Pacte, per la seva banda, han fet una crida a "respectar l'autonomia" de l'Oficina Anticorrupció. "És important que tingui un funcionament autònom i independent", ha remarcat el portaveu de MÉS per Mallorca, Miquel Ensenyat. "Total respecte a les instruccions que faci l'Oficina", ha indicat la portaveu del PSIB, Pilar Costa. La diputada socialista ha recriminat, a més, que el PP criticàs l'arxivament de la causa. "Ara què hauríem de dir des del PSIB sobre Anticorrupció?", ha demanat.

stats