Política 21/04/2022

El PP titlla de "comèdia electoral" la crisi del Consell de Menorca

Coia Sugrañes adverteix de les conseqüències internes entre els socis de govern

Iván Martín
2 min
Coia Sugrañes i consellers del PP a la roda de premsa d'aquest dijous.

MAÓLa portaveu del PP en el Consell de Menorca, Coia Sugrañes, ha titllat aquest dijous de "comèdia electoral" la crisi institucional provocada per Més per Menorca arran de la suspensió per part de la presidenta, Susana Mora, del ple que havia d'aprovar l'avantprojecte de la llei Reserva de la Biosfera.

Sugrañes ha fet aquestes declaracions en una roda de premsa a la seu del Consell de Maó: "Hem assistit a una comèdia electoral de partits irresponsables, que han anteposat el rèdit electoral a la dignitat de la institució", i ha recordat que ja van advertir de com acabaria la crisi, just en el moment que es va iniciar: "Al final han tingut més pes les cadires que les conviccions. La protecció del medi ambient ha estat una excusa i ha pesat mantenir el poder, continuar fent política clientelista i donar lliçons de menorquinitat".

A més, Sugrañes ha instat la presidenta de la institució, Susana Mora, a "complir la seva paraula" i obrir un període d'exposició pública que permeti presentar al·legacions i enviar el text al Consell Consultiu: "Els canvis en el text són merament cosmètics i estam davant un document il·legal que retallarà el Parlament. Aquesta sembla que és l'estratègia, enviar-ho perquè després rebi esmenes i puguin fer-se la víctima i anar de màrtirs".

Finalment, Sugrañes ha criticat Mora per les conseqüències que aquesta crisi pot deixar internament, entre els partits que formen l'acord de govern: "S'ha instal·lat la desconfiança entre els socis de govern. Mora ha claudicat davant Més per Menorca i han fet el ridícul ella i la institució, un fet indigne i molt greu de qui ocupa un càrrec en el Consell".

stats