PP
Política 12/01/2024

El PP registra una moció al Senat per restablir el conveni de carreteres

El president del Consell ha anunciat que han sol·licitat una reunió amb el ministre de Transports i Mobilitat Sostenible

ARA Balears
1 min
El PP registra una moció al Senat per a restablir el conveni de carreteres i que es contempli en els PGE

PalmaEl PP ha registrat una moció al Senat (i pròximament ho farà al Congrés) per exigir el retorn del conveni de carreteres als consells insulars i que se n'inclogui una partida en els Pressuposts Generals de l'Estat. Així ho ha avançat aquest divendres en roda de premsa el president del PP de Mallorca i del Consell, Llorenç Galmés, qui ha lamentat, en el cas de Mallorca, la "injustícia" que es va viure la legislatura passada, quan "van robar 230 milions d'euros als mallorquins".

"Aquests doblers es varen treure de Mallorca per retornar-los a Madrid amb el consentiment de l'expresidenta del Govern, Francina Armengol, i la del Consell, Catalina Cladera", hi ha insistit Galmés. Així, ha concretat que senadors i diputats del PP ja han registrat al Senat una moció per exigir que el conveni "sigui una realitat" i les pròximes setmanes es presentarà una iniciativa en el mateix sentit al Congrés dels Diputats. A més, en la moció es demana que els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) ja prevegin una partida per a aquest nou conveni de carreteres.

D'altra banda, el president del Consell ha anunciat que han sol·licitat una reunió amb el ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, per traslladar de primera mà aquestes "inquietuds", ja que en els darrers mesos "hi ha hagut silenci com a resposta". El diputat al Congrés per les Balears, José Vicente Marí Bosó, ha intervingut també en la roda de premsa insistint en aquesta reunió amb el "ministre blocador". "En les pròximes setmanes agafarem el ministre blocador, perquè bloqueja el conveni de carreteres amb Mallorca i la resta de les illes", ha censurat.

stats