Política 29/10/2014

El jutge dicta presó sota fiança per als alcaldes de Parla i Torrejón de Velasco

Tots dos poden eludir la presó provisional amb una fiança de 60.000. Altres quatre càrrecs implicats en la xarxa de corrupció destapada per l'Operació Púnica hauran de pagar fiances per no anar a presó. Avui han prestat declaració 12 dels 35 detinguts

Efe
1 min
El jutge Eloy Velasco, arribant a l'Audiència Nacional, on ha pres declaració a 12 dels 35 detinguts en el marc de l'Operació Púnica / EFE

MadridEl jutge Eloy Velasco ha dictat presó eludible sota una fiança de 60.000 euros per a l'alcalde de Torrejón de Velasco (PP), Gonzalo Cubas Navarro, així com per al de Parla, José María Frare (PSOE), i per al seu cap de gabinet, Antonio Borrego, dins de l'Operació Púnica contra una trama de corrupció municipal i regional.

Després de prendre declaració als dotze dels 35 detinguts aquesta setmana en l'operació, el jutge també ha dictat presó sota fiança de 25.000 euros per a Antonio Cándido Ruiz, administrador d'empreses de David Marjaliza, soci de l'exconseller madrileny Francisco Granados, que passaran demà a disposició del jutge.

Així mateix, ha dictat presó sota una fiança de 40.000 euros per a l'alcalde de Collado Villalba, Agustín Juárez (PP), i de 20.000 euros per Avelino Pérez, assessor d'Esquerra Unida a la Regidoria de Sostenibilitat, Obres i Manteniment de l'Ajuntament de Parla.

En jutge ha deixat en llibertat els sis restants, entre ells l'alcalde de Casarrubuelos David Rodríguez Sanz (PP), així com José Martínez Nicolás, conseller delegat de l'Agència d'Informàtica i Comunicacions de la Comunitat de Madrid.

stats