Política 20/05/2019

El PP promet posar en marxa Son Dureta en una legislatura i no "en set o vuit com el Govern d'Armengol"

Biel Company proposa potenciar l'Atenció Primària i l'assistència bucodental gratuïta per a infants i adults i crear 900 places sociosanitàries

Carles Tudurí
2 min
EL PP promet posar en marxa Son Dureta en una legislatura i no "en set o vuit com el Govern d'Armengol"

PalmaEl candidat del PP al Govern, Biel Company, ha assegurat aquest dilluns que el seu partit posarà en marxa el projecte sociosanitari de Son Dureta en una sola legislatura i no "en set o vuit", que, assegura, és el que passarà si es deixa en mans de l'Executiu de Francina Armengol. A més, com a mesures estrella de la seva política de sanitat ha anunciat la gratuïtat de l'atenció bucodental per a menors de fins a 14 anys i majors de 65, la millora de l'Atenció Primària i la creació de 900 places sociosanitàries. Una altra mesura seria l'ampliació de les vacunes incloses en la Seguretat Social, ja que destaca que algunes famílies han de pagar prop de 400 euros cada any per vacunar els seus fills.

Company ha presentat aquestes propostes davant el complex de Son Dureta, "una imatge clara del que ha estat la política d'aquest Govern d'esquerres de la senyora Armengol en qüestions de sanitat. Un hospital que no han estat capaços de transformar en quatre anys amb 4.000 milions més de pressupost", ha explicat.

El líder popular ha explicat que en cas de governar la Comunitat, farà alguns retocs al projecte de convertir Son Dureta en un gran centre sociosanitari, especialitzat en tractament de malalts crònics, ja que considera que ha d'incloure també un gran centre d'Atenció Primària.

Més ajudes als ajuntaments

D'altra banda, el candidat al Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha anunciat que el seu partit incrementarà les aportacions als ajuntaments de Mallorca. Per això, s'augmentarà el pressupost del Pla d'obres i serveis un 30%. Galmés ha destacat que, a més d'ajudar amb aquest pla a la construcció i millores d'infraestructures bàsiques, també es donarà suport a obres de canalització d'aigua potables, l'eliminació de barreres arquitectòniques i la millora d'equipaments esportius.

stats