Política 21/12/2022

El PP reclama implantar una estació de bombament d'aigua a Santanyí que existeix des d'aquest estiu

Els populars han retret que Mir "és el pitjor conseller de Medi Ambient" i MÉS ha replicat que el PP "és la xacra més gran en recursos hídrics"

2 min
El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir

PalmaEl PP ha mantingut viva una esmena als pressupostos de la Conselleria de Medi Ambient i Territori, de 940.000 euros, per impulsar una Estació de Bombament d'Aigües Residuals (EBAR) als Llombards, al municipi de Santanyí. Això no obstant, aquesta infraestructura es va posar en funcionament l'agost passat a través de l'Agència Balear de l'Aigua (Abaqua), amb un finançament de 700.000 euros.

Les obres de l'estació de bombament es varen iniciar l'any passat, per tal de connectar el sistema de sanejament d'aquest nucli poblacional de Santanyí amb el del municipi. A més, coincideix que aquesta esmena del PP ja es va presentar el 2021. Tant el diputat de MÉS per Mallorca, Josep Ferrà, com el diputat del PSIB, Damià Borràs, han retret aquest fet i han remarcat que més de la meitat de les esmenes als pressupostos de Medi Ambient presentades pels populars s'han reiterat al llarg dels anys.

El debat dels comptes públics de les àrees dirigides pel conseller Miquel Mir s'ha caracteritzat per un encreuament d'acusacions entre els portaveus de l'esquerra i el del PP, Javier Bonet. El diputat del principal partit de l'oposició ha afirmat que Mir és "el pitjor conseller de Medi Ambient de la història de les Balears", a més de retreure la imputació per un delicte mediambiental de la cap de llista de MÉS per Palma, Neus Truyol. "Pretenen donar la imatge que els importen aquestes polítiques, però el PP és la xacra més gran d'aquestes illes en recursos hídrics", ha replicat Ferrà.

D'altra banda, durant el matí s'ha arribat a diversos acords entre MÉS i, principalment, el PSIB i El Pi, per incorporar esmenes en el text pressupostari. Entre aquestes, destaquen els 15.000 euros per redactar el projecte de depuradora del Mercadal, a Menorca, o 50.000 euros per controlar i erradicar les serps invasores d'Eivissa i Formentera.

stats