Política 14/12/2020

El PP acusa el Govern d'usar la reducció del plus d'habitatge dels alts càrrecs com a "cortina de fum"

Ciutadans, més a prop de l'abstenció que del no en la votació dels pressupostos

Maria Llull
2 min
El president del PP balear, Biel Company

PalmaEl president del PP balear, Biel Company, ha carregat aquest dilluns contra l'esmena que s'ha incorporat en el projecte de llei de pressupostos per reduir el plus d'habitatge, acordada pel PSIB, Podem i Cs de 22.000 fins a un màxim de 18.000 euros. Company ha qualificat aquesta mesura de "cortina de fum" perquè no es parli d'altres qüestions, com la petició dels populars de fer "una reducció d'alts càrrecs i assessors" de l'Executiu del 30%.

A més, Company ha considerat que aquests 18.000 euros s'haurien de justificar completament –segons l'acord entre PSIB, Podem i Cs, el plus està format per 6.000 euros fixos que no s'han de justificar i fins a 12.000 per rebre, per als quals s'han d'acreditar les despeses. El popular també ha denunciat que "s'està fent un ús fraudulent del plus amb la connivència d'Armengol", referint-se a la directora general d'Innovació, l'eivissenca Núria Riera, a qui l'Oficina Anticorrupció va demanar que el tornàs perquè té un habitatge en propietat a Mallorca.

El plus no ha estat l'única cosa que Company ha criticat. El líder del PP també ha acusat el Govern de "vetar les iniciatives del PP" i ha destacat que només han tirat endavant 5 de les 451 esmenes que el PP ha presentat als pressupostos del Govern. "Armengol ho fa perquè les presenta el Partit Popular. El seu interès és desautoritzar el principal partit de l'oposició", ha dit.

Quant a les PCR a turistes espanyols que es faran als ports i aeroports de les Illes a partir del 20 de desembre, Company ha subratllat la "manca de transparència" i "la improvisació" d'aquesta mesura. "No sabem res, ni com es contractaran els laboratoris ni el cost. Per què s'han triat laboratoris privats?", ha demanat. També ha criticat que s'apliqui "en diferit" a partir del 20 de desembre.

Pel que fa a l'enduriment de les restriccions a Mallorca, el popular ha carregat contra el Govern per no haver aconseguit "l'equilibri entre la part sanitària i l'econòmica". "És important saber anticipar-se, i nosaltres anam a remolc", ha dit. "Embullen la gent i els empresaris i el que necessitam és estabilitat", ha afegit.

Ciutadans, s'inclina per l'abstenció en la votació dels pressupostos

D'altra banda, la portaveu de Cs, Patricia Guasp, ha anunciat que el seu partit està a hores d'ara més a prop de l'abstenció que del no en la pròxima votació dels pressupostos del Govern, encara que anunciarà definitivament el sentit de la votació dels diputats taronja en el ple del Parlament.

Guasp va destacar que els pressupostos de l'any que ve han incorporat esmenes molt importants per al seu partit, com l'augment de les ajudes a autònoms a fons perdut o els 2 milions d'euros que es donaran en ajudes directes per facilitar la conciliació.

Segons va explicar la portaveu taronja, també ha augmentat en un milió d'euros la dotació de places d'educació 0-3 i hi haurà 100.000 euros més per a ajudes de menjador. D'altra banda, hi haurà un milió d'euros per impulsar el comerç.

stats