Mobilitat
Política 11/10/2022

El PP exigeix que es tiri enrere el tramvia de Palma: "Tallarà la vista a la mar en el passeig Marítim"

El diputat popular Javier Bonet s'ha escudat en el fet que "té informes en contra de tècnics municipals", tot i que el conseller de Mobilitat ho ha establert com "una prioritat"

1 min
El conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, aquest dimarts

PalmaEl diputat del PP, Javier Bonet, ha reclamat aquest dimarts al conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, que el Govern tiri enrere el projecte del tramvia de Palma. "Ara es gastaran 180 milions d'euros en un tramvia que té informes en contra de tècnics municipals i tallarà la vista a la mar en el passeig Marítim. Els demanam que retirin el projecte", ha afirmat Bonet en la sessió de control a l'Executiu.

El passat 3 d'octubre el president del govern, Pedro Sánchez, va visitar Palma per fer dos anuncis. Per banda, la posada en marxa del règim fiscal a partir del 2023, i, per una altra banda, la inclusió en els pròxims pressupostos generals de l'Estat d'una partida de 20 milions d'euros per iniciar el projecte del tramvia de Palma. Aquesta quantitat de doblers va aparèixer en el projecte de llei pressupostari, a banda dels 186 milions d'inversions territorialitzades.

"Per fi m'ha dit el que pensava, no aposten pel transport públic, sinó pel transport individual", ha replicat el conseller de Mobilitat al diputat del PP. "El Govern ho considera un projecte prioritari, és una proposta llargament treballada i consensuada. Tenim el finançament inicial, volem reduir el cotxe privat i complir amb el pla director de mobilitat", ha afegit.

A més, la figura del que fou líder del PP, José María Rodríguez, ha sobrevolat el Parlament un dia després d'ingressar a la presó pel cas Over. Bonet ha acusat el Govern de "no fer res" després d'haver gastat 3,5 milions d'euros en redacció de projectes. "Hi ha exemples de gestors seus recents que sí que van malgastar, nosaltres no ho hem fet", ha finalitzat Marí.

stats