Política 02/03/2021

El PP considera "incomprensible" que Ciutadella rebutgi reduir les taxes municipals

L'equip de govern només accedeix a rebaixar al 35% l'impost de fems

Iván Martín
1 min
El portaveu del PP a Ciutadella, Toni Juaneda, en una compareixença pública.

MaóEl Partit Popular de Ciutadella ha lamentat que la bateria de mesures proposades per reduir l'impacte econòmic causat per la pandèmia no s'hagin vist ateses per part de l'equip de govern de l'Ajuntament. De fet, el portaveu del grup conservador, Antoni Juaneda, ho ha qualificat d'"incomprensible", i recorda que la institució disposa de doblers per afavorir la recuperació econòmica dels seus ciutadans: "No entenem els motius pels quals l'equip de govern no accepta les nostres idees, i més tenint en compte que aquestes suposaven una injecció de tres milions d'euros a través de la reducció d'impostos". En aquest sentit, Juaneda recorda que el Consistori té "més de 20 milions d'euros al banc sense emprar".

Juaneda considera que les rebaixes fiscals afectarien directament les butxaques dels ciutadellencs i el sector empresarial del municipi: "Quan estam davant una situació extraordinària que necessita mesures diferents i urgents és insuficient fraccionar els pagaments dels impostos, també cal rebaixar-los". Així, el PP proposa abaixar un 50% la taxa de fems, amb l'objectiu que les famílies i les empreses paguin només la meitat de l'import anual. Cal dir que aquest és l'únic punt al qual l'equip de govern ha accedit, tot i que la rebaixa se situarà finalment en el 35%.

D'altra banda, proposen reduir el 95% de l'impost d'obertura de negocis per reconèixer els emprenedors que inicien una aventura empresarial en temps tan difícils com els actuals, i afavorint la creació de llocs de feina. També volen abaixar un 8,5% de l'Impost de Béns i Immobles (IBI) i un 85% de l'Impost d'Obres i Construccions. Per últim, demanen flexibilitzar l'ordenança d'ocupació de via pública perquè els bars, restaurants i comerços puguin ampliar les terrasses sense la necessitat de tancar l'establiment.

stats