Política04/05/2020

El PP demana la destitució del director de Gestió i Pressupostos de l'IB-Salut

Els populars registren una proposició no de llei al Parlament

Ara Balears

PalmaEl Grup Parlamentari Popular ha registrat una proposició no de llei (PNL) en què s'insta la consellera de Salut, Patricia Gómez, a destituir de manera immediata Manuel Palomino Chacón, director de Gestió i Pressupostos de l'IB-Salut. La iniciativa del PP recorda que Palomino va afirmar el 30 d'abril que als hospitals i centres de salut de les Balears mai no ha faltat material de protecció per als sanitaris. "Aquestes declaracions han provocat estupor entre sanitaris, i diferents organitzacions sindicals professionals han mostrat indignació per aquestes declaracions allunyades de la realitat que han viscut els 16.000 professionals de l'IB-Salut", ha dit el partit mitjançant un comunicat.

La PNL dels populars també recull que Palomino va dir que no sabia per què els professionals es contagiaven de covid-19, malgrat "les nombroses imatges de personal sanitari vestint bosses de plàstic, ulleres d'esquí, calces amb bosses de fems i mascaretes quirúrgiques en lloc d'FFP2 durant setmanes".

Cargando
No hay anuncios

El president del PP balear, Biel Company, ha comentat que "desgraciadament, les declaracions del director de Gestió i Pressupostos de l'IB-Salut van en la línia d'altres manifestacions similars i recurrents", i ha posat com a exemple les declaracions de la directora general de Salut Pública, Maria Antònia Font, i de la consellera de Salut, Patricia Gómez.

El dirigent popular ha assenyalat que "la realitat que han viscut els 16.000 treballadors de l'IB-Salut és oposada a la que defensa el director de Gestió i Pressupostos". "En les seves declaracions menysprea els professionals sanitaris, fent gala de la gestió de compres sense citar que s'han adquirit mascaretes defectuoses o comandes de material sanitari que han arribat tard", ha dit Company. "La consellera ha de depurar responsabilitats i destituir de seguida el senyor Palomino", ha afegit.