Política 04/05/2020

El PP demana la destitució del director de Gestió i Pressupostos de l'IB-Salut

Els populars registren una proposició no de llei al Parlament

Ara Balears
1 min
El president del PP, Biel Company

PalmaEl Grup Parlamentari Popular ha registrat una proposició no de llei (PNL) en què s'insta la consellera de Salut, Patricia Gómez, a destituir de manera immediata Manuel Palomino Chacón, director de Gestió i Pressupostos de l'IB-Salut. La iniciativa del PP recorda que Palomino va afirmar el 30 d'abril que als hospitals i centres de salut de les Balears mai no ha faltat material de protecció per als sanitaris. "Aquestes declaracions han provocat estupor entre sanitaris, i diferents organitzacions sindicals professionals han mostrat indignació per aquestes declaracions allunyades de la realitat que han viscut els 16.000 professionals de l'IB-Salut", ha dit el partit mitjançant un comunicat.

La PNL dels populars també recull que Palomino va dir que no sabia per què els professionals es contagiaven de covid-19, malgrat "les nombroses imatges de personal sanitari vestint bosses de plàstic, ulleres d'esquí, calces amb bosses de fems i mascaretes quirúrgiques en lloc d'FFP2 durant setmanes".

El president del PP balear, Biel Company, ha comentat que "desgraciadament, les declaracions del director de Gestió i Pressupostos de l'IB-Salut van en la línia d'altres manifestacions similars i recurrents", i ha posat com a exemple les declaracions de la directora general de Salut Pública, Maria Antònia Font, i de la consellera de Salut, Patricia Gómez.

El dirigent popular ha assenyalat que "la realitat que han viscut els 16.000 treballadors de l'IB-Salut és oposada a la que defensa el director de Gestió i Pressupostos". "En les seves declaracions menysprea els professionals sanitaris, fent gala de la gestió de compres sense citar que s'han adquirit mascaretes defectuoses o comandes de material sanitari que han arribat tard", ha dit Company. "La consellera ha de depurar responsabilitats i destituir de seguida el senyor Palomino", ha afegit.

stats