Eleccions
Política 05/12/2022

El PP cerca el desgast de Josep Marí per assegurar-se Eivissa

Des del partit reconeixen que "hi ha una estratègia" en aquest sentit des que el conseller de Mobilitat i Habitatge anuncià la seva candidatura per presidir el Consell Insular

2 min
El conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, aquest dimarts

PalmaDe les vuit preguntes orals que fa el PP als consellers del Govern cada sessió de control –a banda de la que realitza el portaveu parlamentari, Antoni Costa, a la cap de l'Executiu, Francina Armengol–, la meitat d'elles han anat dirigides aquest dilluns al conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí. Des que el passat deu de setembre anunciés que es presentaria a les primàries per liderar la candidatura socialista al Consell d'Eivissa, els populars han accentuat l'exposició pública del conseller en el Parlament per cercar el desgast de la seva figura amb vista a les eleccions. "Hi ha una estratègia", confirmen fonts del partit.

El PP va retornar a la presidència de la institució de la segona illa balear més poblada el 2019, amb Vicent Marí al capdavant, gràcies a la seva coalició amb el conseller insular de Ciutadans, Javier Torres, i en detriment de l'escó perdut per Unides Podem, que va passar de tres a dos representants, decantant així la balança. Des del partit creuen que "hi ha moltes possibilitats" de revalidar el lideratge al Consell, i per això posen el focus en el conseller de Mobilitat i Habitatge, una estratègia facilitada pel fet que són dues de les àrees més sensibles de les Balears.

Tant Marí com Armengol han reconegut en nombroses ocasions la problemàtica que existeix amb la qüestió de l'habitatge. De fet, en la nova llei estatal, el Govern reclama que les Illes siguin considerades zones tensades al complet per poder limitar els preus del lloguer. L'Executiu ha reaccionat amb importants mesures, com el bo de lloguer jove o l'aval del Govern per a habitatges de menys de 270.000 euros que va anunciar Armengol en el Debat de Política General. Des del PP afirmen que aquesta àrea "és el gran fracàs" del Pacte, mentre que l'Executiu retreu la mancança d'habitatge públic en l'etapa de José Ramón Bauzá.

Marí va recalar en el Govern en la remodelació que va fer Armengol el febrer de 2021. El conseller prové de la batlia de Sant Josep de sa Talaia, on governava des del 2007. Aquest municipi, juntament amb Vila, són els territoris eivissencs que el PSIB gestiona aquesta legislatura. De l'altre costat hi ha Santa Eulària des Riu i Sant Joan de Labritja, on el PP té majoria absoluta i, en el cas de Sant Antoni de Portmany, la coalició entre els populars, Ciutadans i El Pi es va desfer la setmana passada pel vot en contra als pressupostos municipals de 2023 del regidor regionalista, Joan Torres, que fou destituït pel batle del PP, Marcos Serra.

stats