Política 22/06/2021

El PP balear, preocupat per "l'efecte crida" de l'indult als presos polítics catalans

MÉS per Mallorca considera que aquesta mesura és insuficient i reclama l'amnistia

2 min
El secretari general del PP; Toni Fuster, al Parlament en una imatge d'arxiu

PalmaEl secretari general del PP balear, Toni Fuster, ha carregat aquest dimarts contra els indults del govern espanyol als presos polítics catalans i ha volgut "advertir" que aquesta decisió del Consell de Ministres "pot tenir un efecte crida". "És una manera de dir a la gent que romp les normes, que dona un cop d'Estat i que no se'n penedeix, que no passa absolutament res", ha indicat, subratllant que "és una maniobra política perillosa per al futur polític del nostre país". Cal destacar que el PP ha fet ús d'argumentari per parlar dels indults, i que Fuster ha dit exactament la mateixa frase que Casado a Madrid: "Sánchez utilitza una mesura de gràcia per donar un cop de gràcia a la legalitat".

Segons Fuster, Sánchez ha fet aquest dimarts, amb la concessió dels indults, "una passa més en el seu atac a la democràcia i a l'estat de dret". El secretari general balear ha recordat que el president espanyol "va donar suport al 155 i va defensar que els condemnats havien de complir íntegrament les seves penes". "És una vergonya", ha afirmat, a més d'assegurar que Sánchez "pagarà un preu polític altíssim" per haver pres una mesura que només persegueix un objectiu: "Continuar instal·lat a la Moncloa".

A més, el secretari general ha remarcat que, malgrat la legalitat de la figura dels indults, també són "un cop a la justícia", perquè es fan "amb l'oposició de la Fiscalia i el Suprem", els quals "s'han oposat a aquesta mesura perquè els polítics colpistes, que varen decidir rompre l'estabilitat democràtica del nostre país el 1r d'octubre, no s'han penedit i han dit que ho tornaran a fer tantes vegades com sigui necessari".

D'altra banda, Fuster s'ha adreçat als "milers de ciutadans de les Balears i de tota Espanya que estan farts del PSOE" i els ha dit que "el PP vol el retrobament", però "sempre des de la llei i la Constitució" i "no com ho fa Sánchez". "No es pot premiar de cap manera una minoria que violenta les normes i que empra al seu caprici les institucions públiques per privar dels seus drets la resta de constitucionalistes de Catalunya i de qualsevol altra part d'Espanya".

MÉS per Mallorca reclama l'amnistia

Per la seva part, el portaveu de MÉS per Mallorca, Miquel Ensenyat, ha considerat que els indults són una mesura "insuficient" i ha tornat a reclamar "l'amnistia" per als presos polítics catalans. Ensenyat ha comentat que els indults responen a qüestions "molt complexes" i que un dels seus objectius és fer "un gest en l'àmbit europeu" per "evitar que la justícia espanyola torni a fer un ridícul estrepitós". Però Ensenyat també ha criticat que aquesta qüestió política "s'hauria de solucionar des de la política" i que aquest camí condueix a "l'amnistia". "No podem oblidar que rere del conflicte hi ha milers de persones que han votat els polítics condemnats pel Procés", ha sentenciat el portaveu ecosobiranista.

stats