CAS GÜRTEL
Política 26/03/2015

El PP diposita a l'Audiència Nacional els 254.492 euros de fiança imposats pel jutge Ruz

El partit presenta un aval bancari del Banco Popular, mentre Ana Mato també diposita els 28.467 euros que se li havien fixat de fiança

Acn
1 min
El jutge Pablo Ruz arribant a l'Audiència Nacional JAVIER LIZON / EFE

MadridEl PP ha dipositat aquest dijous a l'Audiència Nacional un aval de 245.492 euros del Banco Popular per pagar la fiança imposada pel jutge Pedro Ruz pel cas Gürtel en relació a les activitats del partit a Pozuelo i Majadahonda, segons han informat fonts del partit. La fiança és fruit de la consideració del PP com a partícip a títol lucratiu de la trama, en el marc de la peça del jutge sobre la primera època de la xarxa Gürtel, entre 1999 i 2005. L'exministra de Sanitat, Ana Mato, per la seva banda, ha dipositat la fiança de 28.467 euros que li va imposar el jutge també com a partícip a títol lucratiu.

Les dues fiances tenen com a objectiu cobrir possibles responsabilitats civils. L'aval del PP va ser signat pel Banc Popular el passat 23 de març. Són una petita part del total dels 449 milions d'euros en fiances que Ruz va demanar als més de 40 encausats per la primera època de la trama Gürtel. Les més elevades són les de Luis Bárcenas, de 88 milions d'euros, el cervell de la trama, Francisco Correa, amb 60 milions d'euros, i la seva mà dreta, Pablo Crespo, amb 49.

stats