Política 03/07/2019

Els 11 consellers del nou Govern prometen el càrrec

L'acte ha tingut lloc al pati de la seu de l'executiu autonòmic

Ara Balears
2 min
Imatge dels consellers del nou Govern de Francina Armengol.

PalmaEls 11 consellers del nou Govern balear, set dones i cinc homes, han pres possessió dels seus càrrecs aquest dimecres en un acte que ha tingut lloc al pati de la seu de l'executiu autonòmic, al Consolat de Mar, amb la presidenta Francina Armengol.

Tots han promès els seus càrrecs i tots ho han fet en català. Només els consellers de MÉS, Fina Santiago i Miquel Mir, han afegit en les seves promeses que assumeixen la lleialtat al rei per imperatiu legal. El vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, de Podem, ha estat el primer a prometre el càrrec, seguit de les conselleres de Presidència, Cultura i Igualtat i la portaveu, Pilar Costa, del PSIB-PSOE, i la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez.

A continuació han promès el càrrec el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, el socialista Iago Negueruela; la d'Assumptes Socials i Esports, Fina Santiago, de MÉS per Mallorca; el d'Educació, Universitat i Recerca, Martí March, i la de Salut i Consum, Patricia Gómez.

El conseller de Mobilitat i Habitatge, el socialista Marc Pons, ha estat el següent, seguit del nou conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i la consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, de Podem. La darrera ha estat la consellera d'Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro.

La presidenta ha felicitat els nous consellers i ha agraït la feina que varen fer els de la passada legislatura. "No partim de zero, comença una legislatura que consolida el canvi iniciat l'any 2015", ha dit Armengol.

La presidenta ha destacat que el "nou Govern de progrés" el formen set dones i cinc homes, la qual cosa marca una petjada "clarament de feminista i igualitària", i ha insistit en el seu objectiu: "Impulsar les polítiques que comencàrem la passada legislatura".

Entre les matèries en les quals haurà d'incidir el nou Govern, Armengol ha esmentat l'aposta per l'economia inclusiva, la diversificació econòmica, l'ecologia i la lluita contra el canvi climàtic en un territori fràgil, les polítiques de serveis públics i el dret a la salut i l'educació. Una altra prioritat i "un repte" serà protegir el dret a l'habitatge i disposar d'una administració eficient i àgil. "Apostam pel territori i pels sectors productius", ha dit Armengol.

"Volem continuar treballant al servei dels ciutadans. Venim a fer política en majúscula, cosa que vol dir prioritzar sempre els interessos d'aquesta terra, és el meu compromís i el de tots els consellers", ha dit Armengol. "Ens deixarem la pell perquè els mallorquins, menorquins, eivissencs i formenterencs puguin viure una mica millor. Aquest és el nostre compromís, la lleialtat infinita a les Illes Balears", ha afegit.

stats