Política 03/06/2015

Iglesias i Sánchez es reuneixen per primer cop aquest vespre per negociar possibles pactes

Es tracta d'una trobada "informal" que es farà en un lloc "neutral", és a dir, ni a la seu de Podem ni a la del PSOE

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, i el del PSOE, Pedro Sánchez.

MadridEl secretari general de Podem, Pablo Iglesias, i el del PSOE, Pedro Sánchez, es reuniran aquest dimecres a última hora de la tarda per negociar els possibles pactes postelectorals a ajuntaments i comunitats. Es tracta de la primera trobada entre els dos líders, una reunió "informal", segons apunten a l'ARA fonts de Podem, que se celebrarà en un lloc "neutral". Per tant, no serà ni a Ferraz ni a la seu de Plaza España de Podem, a Madrid.

Està previst que després de la reunió els dos partits enviïn un comunicat per explicar-ne les principals conclusions. La trobada arriba després d'un gir en la relació entre les dues formacions després del 24-M i la mà estesa d'Iglesias, ara, a negociar amb el PSOE, tot i que ha posat com a línia vermella no entrar a cap govern autonòmic dels socialistes.

Durant el cap de setmana, Pedro Sánchez va advertir durant el comitè federal del seu partit que el PSOE no pensa fer cap gir de 180 graus, tal i com ha demanat Iglesias. El líder de Podem va respondre diumenge que si els socialistes no fan aquest gir no hi haurà cap acord amb el PSOE.

Sánchez ja va reunir-se dimarts amb el líder de Ciutadans, Albert Rivera, que també ho ha fet ja amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, exercint per primer cop d'àrbitre de la política espanyola. Està previst que el secretari general del PSOE es reuneixi els pròxims dies amb Rajoy.

Fins a sis comunitats autònomes en joc

Fins ara Iglesias i Sánchez només havien parlat per telèfon dues vegades la setmana passada, en un contacte preliminar per desencallar els governs de fins a sis comunitats autònomes. El punt més calent és el País Valencià, on Iglesias té previst donar suport a Mònica Oltra, de Compromís, perquè sigui la pròxima presidenta de la Generalitat valenciana. L'altra comunitat clau és l'Aragó, on Pablo Echenique, de Podem, creu que l'empat gairebé tècnic entre PSOE i Podem li permet lluitar per la presidència i ja ha iniciat una roda de contactes pel seu compte.

stats