Política 23/12/2019

Podem Pollença demana que la direcció estatal del partit es pronunciï sobre el plus a alts càrrecs

L'agrupació local proposa un complement d'insularitat universal de 120 euros mensuals

Ara Balears
2 min
La consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació d'Unides Podem, Mae de la Concha

PalmaUnides Podem Pollença ha demanat aquest dilluns a la direcció estatal del partit que analitzi la polèmica relacionada amb el plus d'habitatge anual de 22.000 euros que cobren els alts càrrecs del Govern, segons ha informat la formació mitjançant un comunicat, en què el qualifica d'abusiu i de manca de respecte.

"La direcció estatal de Podem faria bé d'acostar-se a la realitat del partit a les Illes per analitzar els fets i pronunciar-s'hi", diu l'agrupació local. "Qui defensa aquests complements abusius ha de sortir immediatament de Podem per no tornar-s'hi a presentar", ha afegit.

Segons Unides Podem Pollença, "les declaracions dels càrrecs més importants de Podem a les Balears no representen el pensament" de l'agrupació i, encara menys, la idea inicial de Podem, que "va néixer com a canalització del 15-M".

El comunicat ha qualificat de "manca de respecte" per a les persones que cobren el salari mínim, per als aturats sense prestació o que cobren prestacions "de misèria" i per als pensionistes les afirmacions dels alts càrrecs de Podem Balears que els 22.000 euros anuals, "afegits a sous base de 56.000 euros", no són una "quantitat excessiva" o que sense aquest complement haurien de deixar el càrrec. Podem Pollença ha lamentat també la manca d'autocrítica dins del partit.

Unides Podem Pollença ha recordat que els funcionaris autonòmics que es desplacen entre illes reben un complement d'insularitat que oscil·la entre els 83 i els 95 euros mensuals i s'ha demanat "com es pot motivar aquest personal i fer-li entendre que cobra un complement raonable si els seus polítics en tenen un de 1.883 euros mensuals".

L'agrupació sí que ha considerat que s'ha de complementar el desplaçament a les Balears, sempre que s'hagi "espremut el territori" a la recerca de capital humà de les Illes. En cas que es contractin persones d'altres territoris, han proposat un complement d'insularitat "universal" de 120 euros al mes.

stats