Política 15/12/2019

Podem vol ara rebaixar el plus de l'habitatge de 22.000 euros a 12.000

La formació morada pretén que es mantingui l'ajuda per a tots els alts càrrecs amb la residència fora de Mallorca, incloent-hi els que la tenen fora de les Balears

Ara Balears
2 min
El Govern no tocarà el plus dels alts càrrecs malgrat la polèmica

PalmaEn un comunicat, Podem ha informat que aquest dimarts el seu grup parlamentari presentarà, en la sessió plenària en què es votaran els pressupostos de la Comunitat Autònoma, una transacció in voce a l’esmena de Més per Menorca en què proposarà que el plus de l'habitatge que reben els alts càrrecs es rebaixi dels 22.000 euros anuals actuals fins als 12.000. La formació morada també vol que "tota despesa estigui subordinada a justificació per part dels que perceben aquesta compensació i al control per part del Govern per tal que s’expliqui de manera clara la destinació de la compensació i que s’aporti la documentació justificant corresponent".

La formació afirma que ha de ser una compensació amb caràcter universal per a tota persona que no estigui empadronada a Mallorca i continüi mantenint la residència oficial en un altre territori, ja que es justifica pel doble esforç que s’ha de fer en matèria d’habitatge.

En el comunicat, Podem assenyala que "es redactarà una proposició no de llei o la iniciativa pertinent si no s'accepta la transacció proposada al punt inicial, en la qual s'instarà la modificació d'aquest punt de la Llei de pressupostos".

Podem també assegura que la necessitat de control ha d'incloure igualment les dietes de totes les persones diputades, que fins ara estaven exemptes de justificació. Això es farà a través d’un escrit a la Mesa del Parlament de les Illes Balears per part del grup parlamentari. Aquesta mesura s'aplicarà als càrrecs de Podem, independentment de si s'aprova o no la transacció in voce, i la diferència serà destinada a entitats socials de les Illes Balears.

Podem respon així a la polèmica suscitada els darrers dies en els mitjans de comunicació arran d’una esmena a la Llei de pressupostos de 2020 presentada per la formació Més per Menorca, segons la qual aquesta formació vol modificar una compensació que cobren els càrrecs del Govern amb residència oficial fora de Mallorca que es va pensar i aprovar per tal de compensar despeses d’habitatge i transport fa anys. L’esmena no aborda la quantia de la compensació o si aquesta ha d’existir, sinó que demana que no la cobrin les persones en aquesta situació que no siguin de les Illes.

stats