Política 03/11/2020

Podem exigeix que es llevi el plus de 22.000 euros a tots els alts càrrecs, i no només als de fora de les Illes

La formació morada avisa que, en cas que no es modifiqui, votarà en contra de l'article dels pressupostos que fa referència a aquest complement

Maria Llull
1 min
La consellera d'Agricultura, Mae de la Concha; el vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes; i el diputat, Alejandro López

PalmaPodem ha manifestat aquest dimarts desacord amb l'eliminació del plus de 22.000 euros per als alts càrrecs que tenen la residència fora de les Balears i la decisió que es mantingui per als qui tenen casa seva a Menorca, Eivissa i Formentera. El partit morat ha exigit que aquest complement es llevi completament per a tothom.

"Creim que aquest suplement s'ha de suprimir per a tothom. Si no, Podem advoca per seguir les recomanacions de l'Oficina Anticorrupció: fiscalitzar-lo i rebaixar-lo a la meitat. Aquesta rebaixa i fiscalització coincideix amb el que el nostre consell ciutadà va decidir el desembre. Però no hi ha hagut acord entre els socis del Pacte", han manifestat fonts del partit morat.

A més, Podem ha advertit que, en cas que el Govern no llevi el plus del tot, votarà en contra de l'article dels pressupostos que el manté per als alts càrrecs que tenen la seva residència a Menorca, Eivissa i Formentera –article 16. ". Els nostres socis saben que tenen el nostre vot en contra de l'article 16. Si no estan disposats a adaptar-lo i fer-lo més proper a la nostra proposta, en la línia de les recomanacions de l'Oficina Anticorrupció, ho estudiarem. Però avui dia hi votaríem en contra", afegeixen.

stats