Política27/06/2019

El Pi s'abstindrà en la investidura d'Armengol si impulsa un pacte social i empresarial

Els regionalistes consideren que aquest sector hauria de ser, a banda dels socis de govern, un "partner" més important de l'Executiu

K. O.

PalmaEl portaveu parlamentari d'El Pi, Jaume Font, ha advertit durant la segona jornada d'investidura de Francina Armengol que el vot dels regionalistes dependrà de si la socialista es compromet a impulsar un pacte social i empresarial que converteixi els empresaris illencs en "el seu 'partner" juntament amb els socis de govern. Font ha dit que Armengol hauria de guanyar-se la confiança del sector empresarial perquè la despesa de la Comunitat sigui "una vertadera inversió per als ciutadans".

El portaveu regionalista ha assegurat que moltes empreses estan disposades a invertir en el futur de les Balears a través d'inversions, però necessiten "seguretat" per fer-ho. Per aquesta raó, ha demanat que s'agilitin els tràmits i que es donin incentius fiscals perquè les empreses inverteixin en la modernització i la innovació. "Si no feim un pacte social empresarial després no podem plorar", ha advertit Font, i ha afegit que si es duu a terme la proposta, Armengol tindrà un vot de confiança d'El Pi. Així i tot, ha apuntat que no serà un "xec en blanc", sinó un compromís amb les quatre illes".

Cargando
No hay anuncios

Sobre el sector turístic, Jaume Font ha destacat la importància de reduir un 50% l'ecotaxa. "No es tracta de menys turisme i més indústria, això són disbarats", ha dit el portaveu, afegint que convé que siguin de qualitat. A més, també ha instat Francina Armengol que "posi Madrid al seu lloc" demanant un nou model de finançament per a la comunitat balear.