Economia
Política 30/09/2022

El Pi critica la "inoperància" dels fons europeus i la manca d'informació a ajuntaments i empreses

"Només un 2% dels recursos han arribat a les empreses", critica el president de la formació, Tolo Gili

ARA Balears
1 min
El president d'El Pi, Tolo Gili, i el batle de Felanitx, Jaume Monserrat

PalmaEl Pi ha criticat aquest divendres "la inoperància" dels Fons Next Generation europeus, així com "la nul·la informació" per part del Govern a ajuntaments i empreses.

El president del Pi, Tolo Gili, ha censurat en una nota de premsa que el Govern "fa mesos que s'omple la boca amb l'arribada de diners d'Europa", tot i que "només un 2 % dels fons han arribat a les empreses".

Així, Gili ha considerat "una vergonya" que el Govern compti amb una Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura, encarregada de gestionar els fons europeus, quan "ni ajuntaments ni empreses tenen informació de com i quan arribaran".

Per part seva, el vicepresident del Pi i alcalde de Felanitx, Jaume Monserrat, ha assegurat que "el Govern no té un pla estratègic clar". "Les grans promeses d'un canvi de model econòmic no arriben i la majoria de projectes que hi ha a sobre la taula eren els que estaven dins del calaix", ha destacat.

En aquest sentit, Monserrat ha explicat que el Consistori va presentar la sol·licitud de quatre projectes per finançar-los amb els Fons Next Generation "sense rebre resposta". "Fa mesos que hem fet la sol·licitud i encara no sabem si està aprovada, denegada o en tramitació. I Felanitx no és l'únic, municipis com Alcúdia, sa Pobla o Muro –governats per El Pi– també esperen resposta per saber si compten o no amb aquestes partides pressupostàries", ha finalitzat el vicepresident del Pi.

stats