Política 09/10/2021

El Pi aprova que els afiliats tinguin més marge de participació en les decisions del partit

Així ho han decidit en la primera trobada de l'executiva balear de la formació després del congrés en què Tolo Gili fou elegit president

ARA Balears
2 min
El Pi, durant la primera reunió de l'executiva balear presidida per Tolo Gili.

El Pi ha duit a terme aquest matí la primera executiva balear de la formació després del congrés en què Tolo Gili fou elegit president. Aquesta trobada ha servit per aprovar crear la figura del defensor de l’afiliat. L’advocada Margalida Palerm serà l’encarregada d’ajudar els afiliats en qualsevol qüestió que puguin tenir respecte del partit. L'objectiu és "garantir els drets i deures dels afiliats", que Gili considera "el més important del partit": "A partir d'ara participaran en les decisions, posaran i llevaran càrrecs, i teindran sempre la darrera paraula".

El president ha explicat que podran participar de les activitats del partit i en els òrgans de govern i representació. Exerciran, si volen, el dret a vot en els òrgans dels quals formin part i en tot cas a assistir, també amb dret de vot, al congrés balear o insular d’acord amb els estatuts i el reglament que els reguli.  

Segons Gili, aquesta aposta és per “obrir el partit a tothom" i que qui vulgui dir-hi la seva ho pugui fer amb total transparència. També ha comentat que “el defensor de l'afiliat tindrà dret a participar en les executives insulars amb veu, però sense vot, podrà proposar als òrgans corresponents l'adopció dels acords que consideri oportú en defensa dels afiliats i una vegada cada dos anys exposarà les actuacions portades a terme davant els afiliats, ja sigui de manera directa a un congrés o per mitjà de comunicació d’informe, entre d’altres.”

L'executiva també ha aprovat un equip d’idees i d’estratègies polítiques per marcar les noves línies de la formació per expressar millor a la societat què és El Pi.

D’altra banda, l’executiva balear ha acordat que els membres de la formació amb representació a les diferents administracions presentin una moció reclamant que els concursos públics es licitin en lots per afavorir les petites i mitjanes empreses de les Illes. Aquesta moció també demana que s’introdueixin als plecs dels contractes públics clàusules que penalitzin el pagament endarrerit als subcontractistes per l'empresa adjudicatària de factures.

 

stats