Pressupostos Generals de l'Estat
Política 22/11/2022

Els PGE inclouran 20 milions per a infraestructures hidràuliques balears

La ministra de Transició Ecològica ha acceptat les esmenes presentades en el Congrés per ERC i Equo a través de MÉS per Mallorca

1 min
Vicenç Vidal al Senat

PalmaEls Pressupostos Generals de l'Estat inclouran una partida de 20 milions d'euros destinada a inversions en infraestructures hidràuliques de les Balears. Així ho ha anunciat aquest dimarts la vicepresidenta tercera i ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, en una pregunta a la Cambra Alta del senador de MÉS per Mallorca per designació autonòmica, Vicenç Vidal.

MÉS ha presentat aquestes esmenes al Congrés a través d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i el partit ecologista Equo, i amb l'acceptació per part del PSOE, Vidal donarà el sí als PGE. "Es tracta d'una mesura importantíssima, fruit d'una reivindicació constant que ha comptat amb la cooperació en tot moment del conseller de Medi Ambient, Miquel Mir", ha afirmat el senador. "La bona coordinació política de MÉS al Senat i la Conselleria de Medi Ambient han fet possible una victòria cabdal", ha afegit.

Per la seva banda, el coordinador ecosobiranista, Lluís Apesteguia, ha apuntat que els 20 milions serviran per emprendre projectes com les obres i la coordinació de salut i seguretat de l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals de Felanitx, o l'execució de la canonada d'aigua entre Petra i Manacor. "El vot de MÉS a Madrid serveix per assolir reivindicacions històriques que les Illes Balears necessiten", ha subratllat Apesteguia. Cal recordar que, per assegurar el vot favorable de Vidal als PGE de 2022, es va pactar, entre altres coses, la inclusió de partides per fomentar l'ús del català a les Balears, o la transferència de la competència de Costes en el primer trimestre d'aquest any, que finalment es farà efectiva el juliol de 2023.

stats