ELECCIONS 20-D
Política 18/12/2015

Pedro Sánchez denuncia que hi ha un "front anti PSOE" de PP, C's i Podem

El líder del PSOE acusa Pablo Iglesias d'estar disposat a deixar governar Rajoy

Sara González
2 min
Carme Chacón amb Pedro Sánchez al míting final al pavelló de la Vall d'Hebron / CÈLIA ATSET

BarcelonaEn la traca final de la campanya, el líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha tret tota l'artilleria per intentar revifar en unes enquestes que no li són favorables. El dirigent socialista ha volgut tancar la campanya a Catalunya, tota una declaració d'intencions per deixar clar que resoldre el conflicte territorial és una de les seves prioritats, des d'on ha denunciat el "front anti PSOE" que, des del seu punt de vista, han forjat PP, Ciutadans i Podem. "Però aquí estem, dempeus! Diumenge ensenyem tots la targeta vermella al PP", ha proclamat tot advertint que els socialistes només podran guanyar si Catalunya "és punta de llança".

Sentint l'alè de Podem a les seves esquenes, Sánchez ha tret tota l'artilleria contra la formació lila i ha criticat que Pablo Iglesias digui que vol comptar amb el vot dels socialistes per ser investit president però que, en canvi, no estigui disposat a cedir els seus al PSOE en cas que ell quedi segon. "Iglesias em diu: estima'm que jo també m'estimo a mi mateix", ha sentenciat. I és que, segons ell, Podem està disposat a "deixar governar el PP" perquè no sigui el PSOE qui estigui a la Moncloa. Ha anat més enllà i ha recordat que mentre el PSOE té 26 dones caps de llista de les 52 circumscripcions que hi ha, els de la "nova política" com Podem en tenen 19. Ha afegit que el PP en té 15 i Ciutadans només 11.

Un "canvi amb seguretat"

La candidata del PSC, Carme Chacón, ha reivindicat que els socialistes ja "van ser la solució" en altres moments que ha calgut canvi al país i que, per tant, són ells els únics que poden garantir "un canvi amb seguretat". A més, ha carregat contra la política de retallades de Rajoy, a qui ha rebatejat com "l'home plasma". Ha tingut també un record per al president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, tot retraient-li que "s'amagui més que Rajoy" per no retre comptes de la seva gestió.

Conscient també de la remuntada de Podem, el líder del PSC, Miquel Iceta, ha clamat perquè no es divideixi el vot de l'esquerra. "No n'hi ha prou amb voler-ho", ha deixat anar. Ha carregat, a més, contra la defensa del referèndum que fa En Comú Podem. "Volen que es pregunti i no saben ni ells què respondrien", ha criticat. També ha afegit que aquells que volen la independència, com ara Democràcia i Llibertat i ERC, i que diuen que volen anar a Madrid a negociar-la "que s'estalviïn el bitllet d'AVE". Iceta ha reivindicat un govern que no doni treva contra la corrupció i ha onejat la reforma de la Constitució davant "l'immobilisme" dels populars. "No serà fàcil", ha advertit, però.

Els socialistes catalans han triat el pavelló de la Vall d'Hebrón per tancar la seva campanya, un acte al qual han assistit 3.500 persones, el més multitudinari d'una campanya que ha centrat el missatge en què només Pedro Sánchez pot ser el candidat alternatiu a Mariano Rajoy a la Moncloa.

stats