Política 20/11/2020

Pedro Sánchez i Giuseppe Conte presidiran a Palma la XIX Cimera Hispanoitaliana

La bona situació epidemiològica ha estat clau perquè la trobada tingui lloc a les Balears

Ara Balears
1 min
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

PalmaEl president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el primer ministre italià, Giuseppe Conte, presidiran dimecres, 25 de novembre, al Palau de l'Almudaina de Palma la XIX Cimera Hispanoitaliana, segons ha informat l'agència Efe. Les Balears ha estat la comunitat escollida per fer la trobada, ja que és una de les regions amb menor incidència acumulada de contagis de l'Estat.

Sánchez, Conte i els seus respectius ministres analitzaran, entre altres assumptes, l'evolució de la pandèmia i les expectatives existents davant la seva evolució. En aquest context, apunta Efe, els dos caps tornaran a reiterar la necessitat que els fons de la UE per ajudar els socis comunitaris es facin efectius com més aviat millor. Un desig que xoca amb la posició de bloqueig que mantenen Hongria i Polònia.

Sánchez i Conte es reuniran poc més d'un mes després de veure's a Roma, ja que el passat 20 d'octubre van mantenir una trobada amb motiu del denominat Fòrum Itàlia-Espanya, en el qual van destacar la seva aposta per potenciar el que Conte va denominar com l''eix Roma-Madrid' en el procés de reconstrucció d'Europa.

Prèviament, el passat 8 de juliol Conte va viatjar a Madrid per reunir-se amb Sánchez al Palau de la Moncloa, i tots dos varen urgir pactar de manera immediata el fons de recuperació després de la pandèmia. La darrera cimera entre els dos països va ser la que varen presidir a Roma a principi de 2014 Mariano Rajoy i Mario Montti, caps dels executius en aquesta data.

stats