Política 23/02/2022

El Parlament demana la inclusió del català al nou DNI electrònic europeu

S'ha aprovat a partir d'una proposició no de llei de MÉS per Mallorca

ARA Balears
1 min
Façana del Parlament de les Illes.

PalmaLa Comissió d'Assumptes Institucionals i Generals del Parlament ha aprovat aquest dimecres la Proposició No de Llei (PNL) que havia presentat MÉS per Mallorca per demanar la inclusió del català en el nou DNI electrònic europeu. Segons ha explicat el portaveu parlamentari dels ecosobiranistes, Miquel Ensenyat, el document "no incorpora cap llengua cooficial de l'Estat, ni català, ni gallec ni basc".

Ensenyat ha destacat que sí que inclou l'anglès, "llengua que no és considerada oficial ni cooficial a cap dels territoris de l'estat espanyol". En aquest sentit, el portaveu de MÉS per Mallorca ha criticat que el govern de l'Estat "torna a incomplir el seu compromís de foment i defensa de les llengües cooficials que no són el castellà".

"Reivindiquen una carta magna que no compleixen", ha refermat Ensenyat, que també ha afegit que "la involució en matèria lingüística és una evidència". A més, ha posat sobre la taula que la inclusió de les llengües oficials a l'antic model de DNI no es va fer efectiva fins al 2001.

Finalment, amb la mateixa PNL s'ha aprovat "garantir" que els ciutadans puguin dirigir-se a les administracions de l'Estat de manera telemàtica amb qualsevol llengua oficial. Segons ha assegurat Ensenyat, "només una de cada 100 pàgines web de l'administració estatal està totalment disponible en català".

stats